Desert tort Cati si George

de Constelatialeu in Torturi, 2 Sep 2021 | 1145 vizualizari

 

Cu dedicatie pentru finii nostrii, Cati si George, le-am facut un tort in straturi, ca etapele vietii, stratificate. Le dorim numai bine, sanatate si multe vacante.

 

INGREDIENTE

  • Blat 3 blaturi ( 24/35 cm)
  • Ingrediente pentru un blat ( se repeta de 3 ori cantitatile)
  • 3 albuusri
  • 150 g zahar
  • 20 g amidon alimentar
  • 20 g cacao
  • 100 g nuca taiata grosier
  • un praf de sare
  • Crema 1 ciocoata brownie caramel Schogetten
  • 250 ml lapte dulce 3,5% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 10 g gelatina+ 40 ml apa rece
  • 200 g ciocolata brownie caramel
  • 300 g frisca batuta lejer
  • Crema 2 cu ciocolata alba si piure de zmeura
  • 100 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 3 galbenusuri
  • vanilile bourbon
  • 50 g zahar
  • 10 g gelatina+ 40 ml apa rece
  • 200 g ciocolata alba Schogetten
  • 130 g piure de zmeura ( am avut la congelator, am facut mai mult si l-am mpus in recipiente mai mici)
  • 300 g frisca batuta lejer
  • Crema 3 ciocolata biscoff Schogetten
  • 250 ml lapte cu 3,5% grasime
  • 3 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • vanilie bourbon
  • 10 g gelatina+ 40 ml apa rece
  • 200 g ciocolata biacoff Schogetten
  • 300 g frisca batuta lejer
  • Jeleu de zmeura
  • 500 ml sirop de zmeura diluat cu apa
  • 2 pliculete top gel Dr. Oetker
  • Zmeura congelata maruntita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Cati si George:

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am pregatit frisca, ca sa castig timp am facut toata frisca deodata, adica 900 ml smantana pentru frisca cu 6 pliculete de zahar vanilat. Intr-un bol de inox, pe care l-am tinut la frigider cca 20 min, am pus smantana rece de la frigider, am adaugat zaharul vanilat si am mixat pana am obtinut o frisca mai lejara, nu batuta foarte tare. Am dat bolul la frigider pana cand m-am apucat de creme.

Blaturi : Am mixat 3 albusuri cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am mai mixat 2-3 min, la final am incorporat cacao cernuta si nuca taiata grosier, cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat cu hartie de copt tava de la aragaz si am intins compozitia in asa fel incat sa pot decupa o foaie de blat cu dimensiunile de 24/35 cm. Fiind o foaie de bezea, destul de subtire se coace destul de repede, atentie fiti cu ochii pe cuptor. Ca sa pot desprinde mai usor foaia de bezea de foaia de copt, am udat masa de lucru cu apa rece, apoi am scos foaia din tava si cu ajutorul unui cutit cu lama lata am desprins foaia de bezea, am decupat-o la dimensiunile dorite, asa calda, cu ajutorul unui cutit zimtat. Am lasat sa se raceasca bine. Am procedat la fel de inca doua ori.

Crema 1 : Am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus cele 3 galbenusuri, zaharul, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si ciocolata bucatele, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat un pic de vanilie borboun, apoi am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am lasat sa ajunga amestecul la sub 40 grade si am adaugat 300 g frisca batuta lejer. Am omogenizat bine.

Asamblarea primului strat: Am tapetat o tava cu pereti detasabili, cu folie alimentara si pe margini folie acetata, am asezat primul blat apoi am turnat crema nr.1, am dat tava la frigider 20 min, sa se intaresca un pic cat sa pot sa adaug al doilea blat si a doua crema.

Crema 2: Cat a stat la frigider prima crema m-am apucat de a doua. Am pus gelatina la hidratat in apa rece.Intr-un castron de inox am pus cele 3 galbenusuri, zaharul, am mixat bine, apoi am adaugat laptele,piureul de zmeura si ciocolata bucatele, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat bine. Am lasat sa ajunga amestecul la sub 40 grade si am adaugat 300 g frisca batuta lejer. Am omogenizat bine.

Am scos tava de la frigider, am asezat al doilea blat, am pus a doua crema si am dat din nou la frigider pentru 20 min.

Crema 3. Cat a stat la frigider si a doua crema, am facut a treia crema.Am pus gelatina la hidratat.Intr-un castron de inox am pus cele 3 galbenusuri, zaharul, am mixat bine, apoi am adaugat laptele si ciocolata bucatele, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit. Am tras castronul de pe baia de abur, am adaugat un pic de vanilie borboun, apoi am adaugat gelatina hidratat si am omogenizat bine. Am lasat sa ajunga amestecul la sub 40 grade si am adaugat 300 g frisca batuta lejer. Am omogenizat bine.

Am scos tava de la frigider, am asezat si al treilea blat, peste care am pus a treia crema, am dat din nou la frigider 20 min. Am scos tava dupa 20 min , am presarat peste a treia crema zmeura maruntita. Separat am dizolvat 2 pliculete de top gel in sirop de zmeura diluat cu apa, am pus la fiert pana a inceput sa se ingroase, am lasat cca 5 min , apoi am turnat jeleul peste stratul de zmeura. Am bagat tava la frigider pentru mai mult de 12 ore. Cand am portionat prajitura m-am ajutat de un cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Cati si George" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 1000 lei
3299.99 lei
2299.99 lei

COMENTARII (11)

mirela0911 1

05.09.2021, 22:03

Sa fie intr-un ceas bun! Tortul e asa cum ne-ai obisnuit de fiecare data, minunat!

laura_n 1

06.09.2021, 22:26

Sa va traiasca finii si voi pe langa ei!

Panacris 1

15.09.2021, 15:40

Super! La mulți ani frumoși înainte!

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort ...Pentru Mine