Tort pentru Bunica

de Angelina_Elena in Torturi, 5 Noi 2011 | 6094 vizualizari

 

Aztazi,bunica mea a implinit 64 de ani si m-am gandit sa ii fac o supriza pregatindu-i ceva dulce...La Multi Ani Buniii!!!:X:X:X

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 3 oua
  • 90 g zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 15 ml ulei
  • 15 ml apa
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema:

  • 400 ml frisca Hulala
  • 2-3 lingurite zahar pudra
  • 3-4 lingurite finetti

Sirop:

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom

Decor:

  • 3-4 patratele de ciocolata
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort pentru Bunica:

Blatul:


Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc bine.Se adauga apa si galbenusurile frecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus.Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza.In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se pune compozitia si se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit.


Crema:


Intr-un vas se pune frisca lichida si se mixeaza timp de 10-12 minute(pana se intareste frisca)apoi se adauga zaharul pudra si se mai mixeaza putin.Dupa ce este gata o dam la frigider.Punem intr-o punda 3-4 lingurite de finetti,iar punga o scufundam intr-un pahar cu apa calda(NU fierbinte)si lasam pana se inmoaie finetti.Dupa ce sa inmuiat se taie punga la un capat si se intinde peste frisca


Siropul:


Intr-un ibric se pune zaharul la caramelizat.Dupa ce sa caramelizat zaharul se adauga apa si se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul.Dupa ce a fiert se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.


Decor:


Bucatelele de ciocolata se dau pe razatoare.


Asamblare:


Blatul de tort de taie in trei.Punem prima foaie de blat,o insiropam apoi punem frisca.Peste frisca se intinde finetti.La fel procedam si ce cealalta foaie de blat.Ultima foaie de blat se insiroapeaza si ea.Se orneaza cu frisca.

 

TIPS-URI

1

Vasul rotund in care am copt blatul are dimensiunea de 20 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort pentru Bunica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Bya Ralu 1

26.01.2012, 20:12

Angelina_Elena 1

26.01.2012, 21:27

ryta 1

07.01.2014, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tort cu frisca , fructe si glazura de ciocolata