Tort de Craciun

de laylalala in Torturi, 6 Dec 2010 | 3667 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 100 gr unt
  • 50 gr zahar alb
  • 50 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita esenta de portocale
  • 200 gr crema de ciocolata
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingura praf de cappuccino
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 30 ml smantana
  • 2-4 linguri gem de caise
  • Pentru glazura
  • 300 gr crema de branza
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 gr ciocolata amaruie, topita
  • 200 gr ciocolata cu lapte, topita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Incinge cuptorul la 180˚C. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt mai mare sau 2 mai mici.


Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Intr-un bol bate untul cu cele doua feluri de zahar apoi incorporeaza oul, cate unul pe rand. Adauga crema de ciocolata si esentele si amesteca bine. Inglobeaza apoi ingredientele uscate. Toarna aluatul obtinut in tava pregatita si da-l la copt 45-50 minute pana cand la inserararea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca complet apoi taie-l in 3 parti pe orizontala.


Pentru umplutura topeste ciocolata cu lapte impreuna cu smantana si las-o sa se raceasca putin.Aseaza un blat pe o farfurie, unge-l cu ciocolata cu lapte si smantana, acopera cu al 2-lea blat, unge acest blat cu gemul de caise apoi acopera cu al 3-lea blat.


Pentru glazura bate crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie. Adauga cele doua feluri de ciocolata si amesteca pana la omogenizare.Unge cu aceasta glazura intreg tortul.


Pentru a 2-a glazura topeste 100 gr ciocolata amaruie impreuna cu 100 gr ciocolata cu lapte. Toarna a 2-a glazura peste intreg tortul apoi lasa glazura sa se intareasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T830E

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

giuliana 1

06.12.2010, 20:09

super

gugugh 1

06.12.2010, 20:17

mena29 1

06.12.2010, 22:24

Foarte frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu mere
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata a la Silvia