Tort de Craciun

de EUGENIAivan in Torturi, 3 Ian 2012 | 2373 vizualizari

 

este un tort foarte frumos gustos si aspectos

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • sare
  • zahar vanilat
  • crema de ciocolata( eu am facut crema de trufe)
  • 300 g mascarpone (pentru crema de trufe)
  • stelute decorative
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Craciun:

Blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca galbenusuriile cu uleiul si sarea pana obtinem o maioneza. Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se mai bat putin, apoi se toarna galbenusuriile peste albusuri se amesteca usor. Se adauga faina si zaharul vanilat. Compozitia se toarna in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt. Se coace aproximativ 25 - 30 minute


Crema: se topeste ciocolata ,se amesteca cu mascarpone si se lasa sa se raceasca putin.(se poate face orice crema doriti)


Cand este gata blatul se scoate din cuptor si se lasa la racit


Se decupeaza o foaie de hartie in forma de brad, se pune peste blat si se taie dupa hartie


Se taie blatul in 2-3 pe orizontala, fiecare blat se insiropeaza cu un sirop facut din apa si esenta de mar copt


Peste fiecare blat se pune un strat de crema, iar la sfarsit tot tortul se imbraca in crema de ciocolata


Pe deasupra se face conturul cu stelute decorative (bomboane in forma de stelute)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Miha 1

04.01.2012, 11:20

Eugenia, ai scris la ingrediente "crema de ciocolata( eu am facut crema de trufe)" apoi la mod de preparare "se topeste ciocolata si se amesteca cu mascarpone si se lasa sa se raceasca putin." Asa cum scrie si in regulamentul de postare ... "3. Este important sa scrii cit mai detaliat si mai corect modul de preparare. Ingredientele trebuie scrise alaturi de cantitatile necesare." Ideea e ca retetele sa fie bine scrise pentru a putea fi facute de oricine.

mirela0911 1

04.01.2012, 14:53

frumos!

gaby_gabytza 1

05.01.2012, 17:31

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort de caramel si ciocolata