Tort de iaurt si capsuni

de BuburuzaBubu in Torturi, 12 Iul 2012 | 2819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr capsuni + cateva pentru decor
  • 125 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt
  • 1 lingurita de zahar praf
  • 8 foi de gelatina
  • 200 gr branza cremoasa
  • zeama de la o lamaie
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 80 gr zahar
  • 400 iaurt gras
  • 250 gr smantana lichida
  • 2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de iaurt si capsuni:

Biscuitii se macina in robot si se amesteca cu untul topit si lapte. Intr-o forma cu peretii detasabili (26 cm)se pun biscuitii se preseaza bine cu o lingura sau cu mana, dupa care se pune forma in frigider.


Facem un pireu din 100 gr capsuni si zaharul praf.Se taie marunt 150 gr capsuni. Se pune in apa la inmuiat 7 foi de gelatina, in alt vas se pune doar o foaie. Punem intr-un bol branza, zaharul vanilat, zeama de lamaie si zahar, amestecam bine dupa care adaugam treptat iaurtul si mixam in continuare.

Se iau 4 linguri de crema, adaugam gelatina din primul vas si se pune la bain-marie pana se dizolva bine gelatina, se adauga peste crema. Punem crema in frigider cca 20 min.


Luam 3 linguri din pireul de capsuni si adaugam foaia de gelatina stoarsa bine de apa si se pune la bain-marie, dupa care se adauga inapoi peste pireu. Capsunile taiate marunt se adauga si ele in pireu si amestecam usor.


Scoatem forma de tort si crema din frigider. Batem spuma frisca si o incorporam in crema de iaurt. Punem crema peste blatul de biscuiti si adaugam pireul de capsuni. Cu o furculita se amestecam usor in crema.


Se da forma la frigider pentru minim 5 ore! Inainte de servire decoram cu capsuni!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de iaurt si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

12.07.2012, 21:27

Offff ce super bunatate..foarte frumos preparat!!

diaconta 1

12.07.2012, 21:30

imi plac la nebunie cremele de iaurt cu fructe

andreea_angelo 1

16.11.2012, 20:10

ce bineeee arataaa!!!foarte bunnnn

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

RETETA RECOMANDATA
Tort racoros cu fructe de vara