Tort de indragostiti

de Adinuta in Torturi, 2 Noi 2009 | 4963 vizualizari

 

Nu e inca ziua indragostitilor, dar e oricand frumos sa serbam iubirea, mai ales cand a mai trecut un an si noi tot impreuna, fericiti. Plus ca pentru a manca un tort bun, gasim noi motive de serbat, nu? Vreau sa-i multumesc lui Leoflori mult de tot pentru ca tortul acesta este de fapt o combinatie dintre blatul unui tort si mousseul altuia, ambele facute de ea. Si lui Miha pentru inspiratie (decorul e facut cu bucatele de blat) :)

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar (am folosit brun)
  • 150 grame faina
  • 100 grame ciocolata alba
Mousse de piersici:
  • 1 compot de piersici de 850 grame
  • 2 oua
  • 270 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop din compot
  • 20 grame gelatina
Mousse de capsuni
  • 1 compot de capsuni de 850 grame
  • 2 oua
  • 270 ml frisca lichida
  • 150 ml sirop din compot
  • 20 grame gelatina
Pentru decor:
  • ciocolata alba si neagra
  • piersici si capsuni din compot
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de indragostiti:

Pasul 1: Ciocolata se topeste la bain-marin si se lasa la racit. Ouale se bat bine cu zaharul circa 10 minute. Faina se cerne cate putin in compozitia de oua si se amesteca usor cu lingura. Se adauga si ciocolata topita. Omogenizam bine, apoi punem compozitia intr-o forma de tort tapetata cu hartie. Se coace 25 minute la 180 grade. Cand e gata, scoatem blatul din forma si il lasam la racit.

Pasul 2 (Mousse de piersici) : Pirsicile se pun in robotul de bucatarie cu 150 ml sirop si se fac piure. Dupa ce s-a rotit de vreo 3 ori, robotul meu s-a stricat :( Asa ca am pisat cum am putut piersicile. A iesit un fel de piure mai rustic :)). Gelatina se pune la inmuiat. Apoi se dizolva la bain-marie si se lasa la racit (eu am amestecat din cand in ea ca sa prinda pojghita deasupra). Galbenusurile se pun si ele la bain-marie  cu 2-3 linguri din compot pana compozitia devine ca o smantana groasa. Se amesteca mereu. Apoi se lasa la racit. Se bat albusurile spuma si se amesteca in compozitia de oua racite. Se bate si frisca. Intre timp se pune peste amestecul de oua, piureul de piersici  si gelatina dizolvata si racita (la temp camerei). La sfarsit se adauga si frisca. Am mai amestecat 30 minute la temperatura camerei sa nu se lase puireul la fund, mai ales ca al meu mai avea bucatele de piersici in el.

Am taiat blatul in 2. O felie am pus-o inapoi in forma in care l-am copt (cu pereti detasabili), iar peste ea am pus mousseul de piersici si am dat la frigider cam o ora. Intre timp am facut celalat mousse.

Pasul 3: Se face mousseul de capsuni urmand aceiasi pasi ca si la moussseul de piersici. Apoi se scoate tava cu mousseul de piersici de la frigider si se toarna inauntru si mousseul de capsuni. Se da totul la rece pentru 4 ore.

Pasul 4 (decorul): Din cea de-a doua felie de tort se decupeaza inimioare. Se topeste ciocolata alba si neagra si cu o pensula se ung inimioarele pe o parte. Eu am facut 7 inimioare albe si 7 negre. Restul de ciocolata (daca va ramane) l-am pus peste mousseul de capsuni, apoi pe margine am pus piersici si capsuni din compot (data viitoare nu mai pun capsuni din compot ca s-au cam flescait mai tarziu). Am acoperit cu frisca restul si deasupra am pus inimioarele. Si gata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de indragostiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

elena1988 1

02.02.2011, 17:42

LadyCrs 1

30.06.2012, 15:21

Nu sunt îndrăgostită, dar nu refuz o felie

nilgun 1

08.09.2013, 18:04

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V