Tort de mandarine pentru Andreea

de corina241 in Torturi, 1 Dec 2011 | 4454 vizualizari

 

by diana_k.multumesc pentru reteta,a iesit fosrte gustos,dar poate nu la fel de aspectos:D...dar,lasa...ma fac eu mare:))))))

 

INGREDIENTE

  • Rulada
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 150g faina
  • 1/2 praf de copt
  • 300 g finetti
  • 100ml lapte
  • Blatul de cacao:
  • 4 oua
  • 8 linguri d ezahar
  • 4 linguri ulei
  • 130 g faina
  • 150g cacao
  • 1/2 praf d ecopt
  • Blatul alb:
  • 2 oau
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 120 g faina
  • Crema de portocale(eu am facut cu mandarine):
  • 6-7 mandarine potrivite
  • 400ml lapte
  • 250 g zahar
  • 100g unt
  • 2 plicuri gelatina dr.qetker
  • 150ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • zeama de la compot de piersici
  • Pentru decor:
  • mandarine
  • ciocolata
  • bucati de piersici din compot
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mandarine pentru Andreea:

Pregatim blaturile in acelasi fel pentru fiecare:blatul de rulada,blatul alb si cel de cacao,astfel:

Separam albusurile si le batem spuma tare,adaugam zaharul treptat mixand pana obtinem o bezea lucioasa.Galbenusurile le frecam cu uleiul si le adaugam peste bezeaua de albusuri.La final faina si praful de copt(si cacaoa,dupa caz) mixandu-le.

Rulada se coace in tava aragazului,iar blaturile intr-o forma rotunda cu diametreul de 24 cm,tapetate cu hartie de copt.

Rulada se umple cu finetti topit in lapte la foc mic(mi s-a parut prea tare si atunci m-am gandit sa o subtiez putin pentru a se intinde mai bine pe rulada)Rulam si dam la rece pentru 30 minute.

Crema:Stoarcem mandarinele,punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut(cca 20 minute).Laptele il punem la fiert cu zaharul si untul.Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte,amestecam si dam deoparte pentru a se inchega(1 ora afara la rece).Cand incepe sa se intareasca,amestecam cu frisca mixata si cu ciocolata rasa.

Siropul:Fierbem apa cu zaharul si esenta de vanilie.Insiropam cand s-a racit.

Asamblarea:Intr-o tava cu inel asezam 1/2 din blatul de cacao,il insiropam,iar pe peretii laterali ai tavii asezam felii de rulada.Intre felii,deasupra blatului punem o parte din crema,apoi blatul alb insiropat si el,apoi o alta cantitate de crema si cateva felii de piersici in compot.La sfarsit a doaua parte din blatul de cacao si restul de crema.Dam la rece pentru ceva timp,apoi scoatem inelul cu grija.

Ornam cu bucati ciocolata si mandarine

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mandarine pentru Andreea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

corina241 1

02.12.2011, 07:57

dana

carmenvlad 1

02.12.2011, 14:45

"La multi ani!" pentru minunea de fetita. Sa traiasca si sa fie sanatoasa. Tortul este special pentru o fetita speciala. Felicitari.

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 17:29

foarte frumos a iesit

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Ombre