Tort de mere

de Simo in Dulciuri, 15 Apr 2009 | 5021 vizualizari

 

Un tort de mere, tocmai bun pentru iernile friguroase.

 

INGREDIENTE

  • -4-5 mere (in functie de marimea tavii)
  • -1/2 pachet de unt
  • -200 g zahar + 3linguri
  • -3 oua
  • -3 linguri de faina
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi)

-Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete.

-Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava si se inmoaie putin merele (din cauza siropului nu merg folosite tavile cu fund rabatabil)! Eu am folosit un vas de iena.

-Dupa 10-15 minute dupa ce dati merele la cuptor incepeti pandispanul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga treptat cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se bat pana se obtine o spuma care nu curge din bol

-Apoi se adauga cele 3 galbenusuri, 3 linguri de faina si coaja de lamaie

-Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul de pandispan.

-Apoi se da iar la cuptor. Este gata cand capata o culoare usor aramie deasupra.

-Se rastoarna din tava cand este doar putin caldut

-Se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

25.02.2009, 20:38

Edith, nu te supara!
Si eu am retete scrise intr-un caiet, pe care nici nu mai stiu de unde le-am luat...si noi am scris sursa acolo unde am stiut...poate si Simo a facut la fel...

elena1988 1

04.03.2011, 16:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)