Tort de mere

de Simo in Dulciuri, 15 Apr 2009 | 2610 vizualizari

 

Un tort de mere, tocmai bun pentru iernile friguroase.

 

INGREDIENTE

  • -4-5 mere (in functie de marimea tavii)
  • -1/2 pachet de unt
  • -200 g zahar + 3linguri
  • -3 oua
  • -3 linguri de faina
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi)


-Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete.

-Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava si se inmoaie putin merele (din cauza siropului nu merg folosite tavile cu fund rabatabil)! Eu am folosit un vas de iena.

-Dupa 10-15 minute dupa ce dati merele la cuptor incepeti pandispanul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga treptat cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se bat pana se obtine o spuma care nu curge din bol

-Apoi se adauga cele 3 galbenusuri, 3 linguri de faina si coaja de lamaie

-Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul de pandispan.

-Apoi se da iar la cuptor. Este gata cand capata o culoare usor aramie deasupra.

-Se rastoarna din tava cand este doar putin caldut

-Se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Oana 1

25.02.2009, 20:38

Edith, nu te supara!
Si eu am retete scrise intr-un caiet, pe care nici nu mai stiu de unde le-am luat...si noi am scris sursa acolo unde am stiut...poate si Simo a facut la fel...

elena1988 1

04.03.2011, 16:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de iaurt