Tort de mere

de Simo in Dulciuri, 15 Apr 2009 | 2860 vizualizari

 

Un tort de mere, tocmai bun pentru iernile friguroase.

 

INGREDIENTE

  • -4-5 mere (in functie de marimea tavii)
  • -1/2 pachet de unt
  • -200 g zahar + 3linguri
  • -3 oua
  • -3 linguri de faina
  • -zahar vanilat
  • -coaja de lamaie
  • -frisca pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

-Se curata merele de coaja si se scot samburii din interior (merele se pot lasa intregi sau taiate jumatati - eu le-am lasat intregi)


-Se pun merele in tava cu 200 g zahar si 1/2 pachet de unt taiat cubulete.

-Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros in tava si se inmoaie putin merele (din cauza siropului nu merg folosite tavile cu fund rabatabil)! Eu am folosit un vas de iena.

-Dupa 10-15 minute dupa ce dati merele la cuptor incepeti pandispanul. Se bat albusurile spuma cu putina sare, se adauga treptat cele 3 linguri de zahar si zaharul vanilat si se bat pana se obtine o spuma care nu curge din bol

-Apoi se adauga cele 3 galbenusuri, 3 linguri de faina si coaja de lamaie

-Se scot merele de la cuptor si se toarna peste ele aluatul de pandispan.

-Apoi se da iar la cuptor. Este gata cand capata o culoare usor aramie deasupra.

-Se rastoarna din tava cand este doar putin caldut

-Se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Oana 1

25.02.2009, 20:38

Edith, nu te supara!
Si eu am retete scrise intr-un caiet, pe care nici nu mai stiu de unde le-am luat...si noi am scris sursa acolo unde am stiut...poate si Simo a facut la fel...

elena1988 1

04.03.2011, 16:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina