Mancare de prune uscate cu orez

de katty in Dulciuri, 14 Mar 2015 | 6381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr prune uscate
  • 150 gr orez cu bob rotund
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • un plic zahar cu aroma de rom
  • un praf de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate cu orez:

Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie.

Separat spalam  orezul si il punem  la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare intr-un vas acoperit. Cand apa aproape a scazut adaugam prunele cu apa cu tot, zaharul, scortisoara si zaharul cu aroma de rom.

Lasam sa fiarba la foc mic pana orezul absoarbe toata apa si se inmoaie bine, amestecand usor din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu mere şi griş - de post