Tort rulada

de Lau in Dulciuri, 7 Ian 2012 | 5594 vizualizari

 

by miha,eu am pus branza in loc de mascarpone.multumesc pentru reteta
acest tort l-am pregatit pentru puiutul cel mic care il mai cheama si Ioan

 

INGREDIENTE

RULADA

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • esenta de vanilie

BLATUL

  • 2 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina
  • esenta de visine
  • un varf de cutit praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de nuca macinata

CREMA

  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 5 g gelatina
  • 250 g branza
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • esenta de vanilie

DECOR

  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca
  • unt cat o nuca
  • ciocolata alba
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rulada:

RULADA-Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa,mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam peste albusuri, amestecam usor dupa care adaugam faina si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia,dam la cuptor 15 min la foc mediu.

Se desprinde rulada cu atentie si se pune pe alta foaie de copt tapetata cu putin zahar tos,rulam cu atentie si lasam sa se raceasca.

Se desface blatul se unge cu dulceata( dupa preferinta)eu am folosit de prune,se ruleaza din nou si se lasa la rece pana este gata crema

BLATUL-mixam ouale cu zaharul si sarea,cca 5 min,adaugam faina cernuta cu praful de copt,esenta,nuca macinata,amestecam usor cu o lingura sau viteza mica de la mixer,

Tapetam un vas cu ulei si faina,turnam compozitia si dam la cuptor pentru cca 20 min.

CREMA-Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se albesc,se desface crema cu laptele turnand putin cate putin amestecand mereu ,se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa si devine ca o ciulama,lasam la racit si cand devine suportabil pentru deget adaugam gelatina ,omogenizam,dam la rece pana la racirea completa.

Intre timp batem smantana pentru frisca.

In crema racita adaugam branza,mixam usor pana obtinem o crema,adaugam frisca,omogenizam.

O tava cu pereti detasabili o imbracam in folie alimentara.

Adaugam blatul,rulada taiata felii pe margini si in mijloc crema de branza se da la rece peste noapte

Am topit ciocolata cu frisca,am lasat-o putin sa se raceasca dupa care am adaugat-o peste crema,am decorat cu ciocolata alba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rulada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort rulada cu frisca, afine si gem de mure