Tort de mere

de iri_iri in Torturi, 14 Aug 2012 | 3804 vizualizari

 

.....ce pot eu sa spun...nimic ,doar sa privesti pozele si el vor spune totul.am fost un deliciu de tort!

 

INGREDIENTE

  • 11 mere,
  • 200 gr zahar pentru caramelizat,
  • dulceata de visine (la alegere dupa preferinta),
  • 500 ml frisca lichida.
  • pentru blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri de apa rece,
  • o cana faina ,
  • o cana zahar,
  • optional jeleuri sub forma de fructe.
  • pentru sirop:
  • un pahar de apa,
  • 2 linguri de zahar,
  • zeama de la 1/2 lamaie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Pentru inceput curatam merele si apoi le spalam. Curatam merele de coaja si le scoatem mijlocul (semintele si casuta lor). Se aseaza pe o farfurie si se umplu cu dulceata de visine.


Separat se ia zaharul si se aseaza pe fundul oalei si o asezam pe foc sa il caramelizam si apoi imprastiem zaharul caramelizat pe peretii oalei. Asezam merele peste caramel si dam vasul la cuptor pentru 15 minute pentru a se inmuia merele.


Cat avem vasul la cuptor facem blatul astfel: separam ouale. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le batem cu zaharul si apoi adaugam apa rece amestecand bine pana se topeste tot zaharul si se formeza ca o crema spumoasa. Se adauga abusurile batute spuma peste galbenusuri si se amesteca usor adaugandu-se la final faina. Se omogenizeaza bine compozitia amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa


Dupa ce se scot merele de la cuptor se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga deasupra blatul, dupa care se da la cuptor 40 de minute la foc mic. Cand s-a copt si blatul, se scoate si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie blatul in doua in asa fel incat sa nu atingem merele.


Dupa taiere se insiropeaza ambele blaturi cu siropul pe care l-am fiert din apa cu zahar si zeama de lamaie.


Separat se bate frisca cu mixerul pana se intareste. Se foloseste o parte din frisca pentru a pune-o intre blaturi dupa care se unesc in asa fel incat merele sa fie deasupra. Se orneaza cu frisca dupa preferinta si cu jeleuri.


Sper sa va fi placut acest tort tinand cont ca a fost facut pentru nepotica mea de 7 ani Maria, care este o draguta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

iri_iri 1

16.08.2012, 05:10

Lau 1

19.08.2012, 16:17

foarte bun

Alexandra Elena 1

03.10.2012, 22:34

frumos si bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars