Tort trenulet

de Miha in Torturi, 22 Noi 2009 | 4890 vizualizari

 

Si cu asta am incheiat seria "aniversare 5 ani"...:))

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 250 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri amidon
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • vanilie si rom
  • Crema:
  • 200 g ciocolata lapte
  • 350 ml frisca lichida
  • Sirop:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 350 ml frisca lichida
  • Pentru trenulet:
  • 200 g faina
  • 250 g zahar
  • 70 g cacao
  • 450 ml lapte
  • 35 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • frisca
  • nuca de cocos colorata
  • bomboane M&M
  • sticksuri de ciocolata
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trenulet:

Blat:


Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea.




Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna totul peste albusul batut si se omogenizeaza.Se adauga amidonul si faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor.


Se imparte compozitia in 2. In prima parte punem vanilia, in cealalta esenta de rom si cacaoa. Se coc 2 blaturi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, la foc mediu, in jur de 20 minute.


Crema:


Ciocolata rupta bucatele o punem la topit impreuna cu 200 ml frisca. Aducem la punctul de fierbere, apoi dam deoparte si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit.Cand incepe sa se intareasca adaugam restul de frisca batuta si mixam pana obtinem o crema pufoasa.


Glazura:


Procedam intocmai ca si la crema de ciocolata de lapte.


Blatul pentru trenulet e cel de la patratelele cu ciocolata, foarte usor de facut. L-am taiat fasii si le-am "croit" la masurile potrivite. Le-am lipit intre ele cu frisca batuta.







 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort trenulet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

ionix 1

24.11.2009, 17:44

nu fi modesta ... pe langa mine ai fi un puit dragalas... eu am 1,79 m si multekg

ramo_cata 1

25.11.2009, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni

de oanapl 5

ieri la 23:39

Taci si inghite

de oanapl 5

ieri la 23:31

Aperitiv placinta cu branza sarata

de GeorgiG 5

ieri la 22:07

Macrou la gratar

de Lau 9

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de iaurt cu rodie