Tort de mere

de Irina in Torturi, 17 Mar 2010 | 10549 vizualizari

 

Ce are tortul meu deosebit? La prima vedere nimic, doar ca este facut intr-un vas Zepter.

 

INGREDIENTE

  • 2 mere golden
  • 1 portocala
  • 6 lg zahar
  • 4 oua
  • 4 lg faina
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele se curata de coaja, de cotor si se taie felii, iar portocala se taie rondele.


2 linguri de zahar se caramelizeaza in vasul Zepter, apoi se adauga feliile de mere si rondelele de portocale. Eu cu portocala am umplut pana la urma doar spatiile goale.


Albusurile se bat spuma, se adauga 4 lg de zahar, zaharul vanilat, apoi galbenusurile, unul cate unul. La final se adauga faina in ploaie, se amesteca foarte usor, ca aluatul sa ramana pufos. Se toarna aluatul peste mere, se pune capacul si se lasa pe foc vreo 10 minute. Neavand plita cu inductie verific mereu butonul termocontrol, sa nu treaca de zona verde ( sa ramana la o temperatura joasa). Verific daca s-a copt intepand aluatul cu o scobitoare.


Se lasa putin la racit si se rastoarna pe un platou. Pentru ca vasul pe care il am eu e destul de inalt si pentru ca imi era frica sa nu se rupa tortul cand il rastorn am recurs la un tertip: am introdus in vas o farfurie cu diametru mai mic si am rasturnat direct pe ea tortul.Sincer, asa m-a invatat reprezentantul Zepter.


Va spun, excelent a iesit, iar despre timpul de preparare nici nu mai vorbesc! E o minune! Daca nu as fi incercat eu, as fi zis ca sunt povesti!


Deja ma gandesc ce sa fac data viitoare...


 

TIPS-URI

1

Dupa ce se asaza in vas, fructele se stropesc cu putina zeama de lamaie pentru a nu se innegri. 

2

Daca fructele nu sunt foarte zemoase e bine sa se mai adauge putin sirop ( de compot eventual) pentru ca tortul sa fie usor insiropat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Panacris 1

25.11.2012, 15:14

Excelent

Bya Ralu 1

10.12.2012, 11:58

super

babi5 1

17.06.2013, 11:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune