Tort Diplomat

de ela in Torturi, 18 Mai 2013 | 4447 vizualizari

 

aveam un blat de tort care trebuia folosit....aveam si niste oua de casa care trebuiau si ele folosite....luasem si un litru de frisca de paste pe care nu il folosisem...mai erau si niste compoturi de ananas care stateau in dulap degeaba...si doua cutii de mascarpone de la care pornisem si pe care acum imi dau seama ca am uitat sa le folosesc :)))))))))))))))))...pozele sunt facute seara,sper sa apuc sa fac si pe lumina cateva poze azi ...m-am jucat putin cu editarea pozelor asa ca o sa vedeti niste poze mai ciudate :))daca tot a fost ziua Laurei,il dedic cu drag ei

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort din comert
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 cutie mare de compot ananas bucati (si una mica daca vreti sa fie mai plin tortul)
  • 5 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 350 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 plic FINESSE CU GUST DE PORTOCALE DR OETKER(sau coaja rasa de la o portocala)
  • 1/2 fiola esenta vanilie
  • cateva picaturi esenta de portocale
  • 3 plicuri gelatina
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 pachete martipan de la Dr Oetker
  • zahar pudra
  • cateva picaturi de colorant alimentar natural albastru
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat:

Punem la scurs intr-o sita ananasul.

Pregatim crema intre timp:

Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si amestecam bine.

Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale, esenta de portocale si de vanilie si incalzim putin, apoi adaugam galbenusurile frecate si lasam la foc mic, amestecand cu un tel pana se ingroasa compozitia. Oprim focul si adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Lasam crema sa se raceasca.

Batem 400 ml frisca lichida cu un plic de intaritor de frisca, apoi incorporam crema de vanilie racita. Oprim 1/3 de crema iar in restul punem bucatile de ananas si amestecam usor.

Asamblam tortul: blat, insiropam cu zeama de la compotul de ananas dar nu prea mult, crema, blat insiropat, crema, iar la final ungem blatul de deasupra cu crema oprita.

Martipanul il framantam bine pe un blat presarat cu zahar pudra, punem putin colorant alimentar si framantam bine pana se poate modela. Intindem cu un sucitor pe care am pus zahar pudra, rulam pe sucitor si punem usor peste tortul uns cu crema, apoi taiem marginile.

Batem frisca ramasa cu un plic intaritor de frisca si ornam.

 

 

TIPS-URI

1

se poate face si fara martipan punand frisca deasupra tortului

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

ela 1

19.05.2013, 15:24

Dia,tot timpul am cate ceva ce trebuia demult folosit

epurasha2bb 1

25.05.2013, 09:46

imaginea ma duce cu gandul la o piscina...cu apa rece si turcoaz si in gura simt un gust dulce si exotic!

ela 1

25.05.2013, 11:18

ce imaginatie ai,Roberta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!