Champagne cake - Tort cu sampanie

de _Alina_ in Torturi, 14 Noi 2012 | 2972 vizualizari

 

M-am vanzolit o noapte intreaga avand in minte ideea unui tort cu sampanie pentru aniversarea casatoriei noastre. Dupa ce m-am trezit am cautat repede informatii pe net si am descoperit ca ideea e mai veche. Mi-a placut mult si am considerat ca este potrivit pentru aceasta ocazie asa ca l-am facut in stilul meu.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 370 g zahar tos
  • 452 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 60 g unt
  • 250 ml sampanie
  • 2 lgt esenta de vanilie
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida vegetala
  • 1 rodie
  • Champagne Buttercream
  • 550 g zahar pudra
  • 4 lgt amidon din porumb
  • 3 pic colorant alimentar (eu am folosit galben)
  • 100 ml sampanie 35 ml lapte
  • ........
  • Sampanie pentru "insiropat"
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Champagne cake - Tort cu sampanie:

Blat


1. Separam albusurile de galbenusuri.


2. Batem albusurile spuma cu 350 g zahar, iar galbenusurile cu restul de zahar, pana isi tripleaza volumul.


3. Turnam sampania peste galbenusuri si mixam.


4. Incorporam faina cernuta si untul topit in galbenusuri cu ajutorul mixerului.


5. Luam cateva linguri din albusurile batute si le incorporam in galbenusuri cu ajutorul unei spatule. Incorporam mai apoi toata compozitia de albusuri in galbenusuri cu grija.


6. Puneti compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am avut 27x38 cm) si introduceti in cuptorul incalzit in prealabil 5 minute la 220°C, apoi reducem temperatura la 180-190°C pana cand trece testul scobitorii si la suprafata este putin rumen (la mine a durat aproape 60 min pe raftul din mijloc al cuptorului).


Nota! Puteti sa coaceti blatul in forma rotunda sau in orice alt tip de forma.


Crema


Batem frisca pana cand capata consistenta. Curatam rodia si folosim semintele.


Champagne buttercream


1. Mixam untul cu zaharul pudra si cu amidonul.


2. Adaugam putin cate putin in compozitie laptele si sampania.


3. Luam 1/4 din crema deoparte, iar in restul adaugam colorantul alimentar (puteti folsi orice culoare doriti) si mixam.


Asamblare:


1. Taiem blatul dupa ce s-a racit il taiem cu ajutorul unei forme (20 cm diametru).


2. Pe masura ce asamblam tortul ungem fiecare felie cu putina sampanie, lasam sa absoarba 2-3 minute, punem apoi frisca si rodie si continuam asa pana cand terminam feliile (eu am avut 4 felii).


3. Imbracam tortul intr-un strat fin de crema de unt necolorata si dam la frigider 30-50 min.


4. Scoatem tortul de la frigider si-l ornam cu restul de crema de unt si rodie.


5. Introducem la frigider si asteptam cateva zile :)) daca mai avem rabdare. La mine a stat 3 zile in frigider pentru ca n-a fost acasa sotul si nu puteam sa sarbatoresc singura :P

 

TIPS-URI

1

Crema de unt mi s-a parut putin cam grasa si cred ca ar fi bine sa puneti doar jumatate din cantitatea de unt.

2

Colorantul alimentar este optional.

3

Daca folositi zahar pudra din comert nu mai este nevoie sa puneti amidon la crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Champagne cake - Tort cu sampanie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

_Alina_ 1

15.11.2012, 09:58

Multumim pentru urarile frumoase.
Va si va pe toate.

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 12:05

wow deci absolut un mare WOW

_Alina_ 1

20.11.2012, 08:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeură,ciocolată şi şampanie