Tort de mere cu crema de ciocolata

de adina72 in Torturi, 21 Mai 2013 | 3829 vizualizari

 

Este un tort simplu dar delicios

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 6 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • coaja rasa de la o lamaie
  • un varf de cutit de sare

PENTRU CREMA

  • 3 oua
  • un varf de cutit de sare
  • 400g ciocolata cu lapte
  • 150g zahar
  • 125g faina
  • 100g amidon
  • 700ml lapte

PENTRU DECOR

  • 3 mere frumoase
  • 1 portocala
  • 1 plic gelatina pentru tort
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu crema de ciocolata:

  BLATUL : Albusurile separate de galbenusuri se bat spuma cu zaharul pana se intaresc .Se adauga galbenusurile frecate cu sare , se adauga uleiul si coaja rasa de la lamaie iar la final se adauga faina si praful de copt in ploaie si se amesteca foarte usor de jos in sus pana se omogenizeaza compozita . Aceasta compozitie se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor ( care a fost incins in prealabil ) pentru 45 min. la foc mediu .

  CREMA : se separa albusurile de galbenusuri . Galbenusurile se amesteca cu sarea , 25g zahar , faiana si amidonul diluat cu putin lapte rece . Aceasta compozitie se dilueaza cu laptele care a fost fiert si racit la temperatura camerei . Se aseaza pe foc impreuna cu ciocolata maruntita si se amesteca continuu pana se ingroasa . Dupa ce s-a racit se amesteca cu albusurile batute spuma , cu restul de zahar . Amestecarea se va face foarte incet .

  ASAMBLAREA : Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua parti egale si se insiropeaza (se face un sirop din 75g zagar , 100ml apa si 1/2 suc de la o lamaie)  , se pune prima felie de blat pese care se intinde 3/4 din crema , urmeaza cea de a doua felie de blat peste care se pune restul de crema peste care se aseaza frumos feliile de mar si de portocala peste care se toarna gelul de tort preparat conform instructiunilor .

Se da la frigider pentri cel putin 2 ore .

  VA UREZ POFTA BUNA !

 

TIPS-URI

1

la crema pentru a prelungii durata de pastrare , ouale se pot adauga intregi inainte de a pune crema la fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

Tabita _ 1

22.05.2013, 00:47

Bine ai venit!

Patricia Iordache 1

24.05.2013, 10:18

COSTEO 1

24.05.2013, 10:42

Bun tare!Bine ai venit !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

pe 24.06 la 21:01

Tartă cu vișine și nucă

pe 24.06 la 19:51

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

pe 24.06 la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu visine (2)