Tort Padurea Neagra

de Zamfira in Torturi, 30 Mar 2012 | 3981 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 gr. zahăr
  • 5 ouă
  • 2 esenţe vanilie
  • 300 gr. făină
  • 100 ml. lapte
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • coaja de la o lămâie
  • 3 linguriţe ness
  • 100 gr. ciocolată
  • Sirop:
  • 250 ml. sirop de vişine (din compot)
  • zeama de la o lămâie
  • 150 gr. zahăr
  • Crema:
  • 200 gr. ciocolată
  • 75 gr. unt
  • 250 gr. zahăr pudră vanilată
  • mascarpone (1 cutie)
  • Ornat:
  • visine din compot (fara samburi), frisca si ciocolata rasă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Padurea Neagra:

Blat: se amestecă făina, cacao, praf de copt, separat gălbenuşurile cu esenţele. Se bat albuşurile spumă cu zahărul. Se încălzeşte laptele, se amestecă cu ness-ul şi se lasă la răcit.


Se amestecă gălbenuşurile cu ciocolata topită, făina, laptele cu ness-ul, albuşurile bătute spumă, şi coaja de la lămâie.


După coacere şi răcire, blatul se va tăia în 3 părti egale.


Se însiropează (siropul de mai sus), apoi se aşează vişinile (fără sâmburi), se unge cu cremă.


Crema: se amesteca untul, mascarpone, zaharul si 1 ciocolata cu lapte (razuit marunt).


Se ornează cu vişine, friscă şi ciocolată răzuită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Padurea Neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

30.03.2012, 23:10

yammy ce bun e

deyutzky 1

31.03.2012, 12:19

frumos

alba_zori 1

03.04.2012, 15:44

ce bun este!si eu fac la fel

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tort "Padurea neagra"