Tort de mere cu visine (2)

de Lau in Torturi, 18 Noi 2011 | 9509 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • mere
  • 5 linguri de zahar
  • unt
  • stafide
  • esenta de rom
  • visine
  • miez de nuca macinat
  • BLATUL:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana de faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 zahar vanilat
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 g unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu visine (2):

Punem stafidele la inmuiat cu esenta de rom pana pregatim merele


Punem 5 linguri de zahar in oala in care facem tortul si il caramelizam, intindem un pic si pe pereti, lasam la racit


Curatam merele, le scobim in mijloc si le asezam in oala, le umplem cu stafide, adaugam bucatele de unt intre mere si dam la cuptorul incalzit cat pregatim blatul.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana se topeste zaharul. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Adaugam in ploaie peste crema de ou, amestecam usor, adaugam scortisoara, nuca macinata, untul topit si omogenizam


Scoatem oala din cuptor adaugam visine intre ele, am preserat putina nuca deasupra, adaugam compozitia pentru blat, (daca nu acopera merele se ia cu lingura si se pune deasupra) Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca putin in tava(cca 3 minute) dupa care rasturnam cu o farfurie dintr-o miscare ferma. Lasam sa se raceasca bine dupa care decoram


Eu am decorat cu budinca de vanilie si visine

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu visine (2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lau 1

20.11.2011, 21:31

multumesc

dentistutza 1

18.02.2012, 11:36

buuuna, buuun, buun...

Lau 1

18.02.2012, 12:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema caramel