Tort de mere si crema cu nutella

de mamaieelena in Torturi, 27 Feb 2011 | 3636 vizualizari

 

Acest tort l-am dedicat mamei mele si nepoatei mele care amandoua implinesc o varsta mama 81 ani si nepoata 3 ani fiind nascute in aceeasi luna si zi adica pe 3 martie, frumoasa coincidenta .

 

INGREDIENTE

  • 6 mere mari
  • 15 linguri cu zahar
  • 5 oua
  • 7 linguri cu faina
  • 4 linguri cu ulei
  • 500 gr.branza dulce
  • 4 linguri nutella
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 pachet praf de copt
  • esenta de rom
  • scortisoara
  • 1 plic cu zahar vanilat
  • pe deasupra am pus bombonele de decor si fructe confiate

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si crema cu nutella:

Am curatat si feliat merele apoi am carmelizat 7 linguri cu zahar intr-o cratita dupa care am asezat merele,am pus scortisoara si zaharul vanilat


le-am pus la cuptorul preincalzit la 200 grade.


Au stat pana s-au inmuiat dar inainte de a le scoate facem pandispanul in felul urmator:


separam galbenusul de albus si batem mai intai albusurile spuma, punem zaharul,galbenusurile, uleiul si la sfarsit faina cu un pachet de praf de copt


se amesteca de aceasta data cu lingura de lemn


scoatem merele din cuptor si punem peste ele pandispanul si-l dam din nou la cuptor pentru coacere.


Cand este gata scoatem din cuptor si il rasturnam pe un platou.


Dam la rece si a doua zi sau mai tarziu cand e rece se poate orna.


Facem mai intai crema din :branza, nutella,zahar 3 linguri si estenta de rom.


Cu aceasta crema imbracam tortul peste tot si apoi punem frisca cu poshul (dupa ce am batut-o cu mixerul inainte)


Pofta buna,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si crema cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

01.03.2011, 20:23

multumesc Sylvia pentru urari si aprecieri

adry88 1

18.06.2011, 12:28

superb

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 13:16

delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort din foi de clatite cu mere si caramel din banane