Tort de mere si zahar ars

de delia64 in Torturi, 18 Iun 2013 | 8570 vizualizari

 

Este tortul pe care il fac cel mai des , este aromat , racoros si gustos.
Il ornez cu fructe , frisca , bombonele , nu il fac de doua ori la fel , nu este nimic batut in cuie , se poate orna in multe feluri in functie de ce am in casa si de imaginatia de moment ...gustul este la fel de bun .

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 0,500 gr . zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • 200 ml. lapte
  • 0,500 mere
  • ananas pentru ornat
  • 0,500 gr. frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi lasa zeama .


Intre timp se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un zahar vanilat ,laptele si se toarna peste zaharul caramelizat , se da la cuptor pana ce se incheaga crema de zahar .


Facem blatul din 4 oua , 4 linguri zahar , 4 linguri faina si praful de copt si turnam peste crema. Separam albusurile de galbenusuri, mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul , adaugam faina, galbenusurile si praful de copt si omogenizam.


Se lasa in cuptor pana cand este rumen pandispanul .


Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.


Se orneaza cu frisca batuta si ananasul taiat felii.


Se mai lasa la rece 20/ 30 de minute .


Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

eu am folosit mere de la congelator .

2

cand rasturnati tortul pe platou nu ridicati cratita imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

19.06.2013, 21:15

Ursulina

delia64 1

19.06.2013, 21:17

nilgun , este tare bun draga mea

nilgun 1

24.07.2013, 20:39

yumyyyyyyyyyyyyyyyyy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Invartita moldoveneasca de post, cu mere si stafide

de RODIMUR 7

la 12:04

Salată de sfeclă cu rădăcină de țelină la borcan

ieri la 09:04

Supa crema de brocoli

ieri la 08:49

Clatite cu branza si bezea

de Rocsi 9

pe 03.12 la 17:53

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu crema de zahar ars