Tort de mere si zahar ars

de delia64 in Torturi, 18 Iun 2013 | 6763 vizualizari

 

Este tortul pe care il fac cel mai des , este aromat , racoros si gustos.
Il ornez cu fructe , frisca , bombonele , nu il fac de doua ori la fel , nu este nimic batut in cuie , se poate orna in multe feluri in functie de ce am in casa si de imaginatia de moment ...gustul este la fel de bun .

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 0,500 gr . zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • 200 ml. lapte
  • 0,500 mere
  • ananas pentru ornat
  • 0,500 gr. frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi lasa zeama .


Intre timp se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un zahar vanilat ,laptele si se toarna peste zaharul caramelizat , se da la cuptor pana ce se incheaga crema de zahar .


Facem blatul din 4 oua , 4 linguri zahar , 4 linguri faina si praful de copt si turnam peste crema. Separam albusurile de galbenusuri, mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul , adaugam faina, galbenusurile si praful de copt si omogenizam.


Se lasa in cuptor pana cand este rumen pandispanul .


Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.


Se orneaza cu frisca batuta si ananasul taiat felii.


Se mai lasa la rece 20/ 30 de minute .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

eu am folosit mere de la congelator .

2

cand rasturnati tortul pe platou nu ridicati cratita imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

delia64 1

19.06.2013, 21:15

Ursulina

delia64 1

19.06.2013, 21:17

nilgun , este tare bun draga mea

nilgun 1

24.07.2013, 20:39

yumyyyyyyyyyyyyyyyyy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere in caramel cu scortisoara