Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Si uite ca am ajuns si eu la reteta cu numarul 200...pfiiiiiuuu.....greu a mai fost...dar frumos tare alaturi de voi...
pentru blat:
Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua.
intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel.
o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata.
luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.
asezam jumatatile de mere una langa alta.
unde am facut scobitura asezam visine.
punem cate un cubulet de unt pe fiecare bucata de mar,presaram zahar vanilat si o mana de zahar .
dam cratita in cuptorul incins pana se inmoaie putin merele.
intre timp pregatim compozitia pentru blat.
ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma cu zaharul.
adaugam laptele si nuca macinata si amestecam iar.
praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua.
adaugam si vanilia apoi punem treptat faina.
scoatem merele de la cuptor si turnam blatul peste ele.
dam iar la cuptor pana ce este copt blatul.
cand este gata,il scoatem si il lasam sa se raceasca.
il imbracam in frisca.
intr-o farfurie amestecam putina frisca cu cacaoa si facem cateva moate .
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola