Tort de mere cu nuca

de Rocsi in Torturi, 31 Oct 2010 | 6611 vizualizari

 

Si uite ca am ajuns si eu la reteta cu numarul 200...pfiiiiiuuu.....greu a mai fost...dar frumos tare alaturi de voi...

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • unt
  • 5 linguri zahar pentru caramel+o mana zahar
  • zahar vanilat
  • o mana visine fara samburi

pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 ml lapte
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 1 esenta vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina am pus cat sa iese un aluat ca de pandispan(in jur de 15 linguri)
  • frisca
  • 1 lingurita cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere cu nuca:

Merele le curatam de coaja,le scoatem cotorul si le taiem in doua.


intr-o cratita rotunda punem cele 5 linguri de zahar pentru caramel.


o punem pe foc ,facem caramelul si il distribuim uniform cand e gata.


luam cratita de pe foc si o lasam sa se raceasca.


asezam jumatatile de mere una langa alta.


unde am facut scobitura asezam visine.


punem cate un cubulet de unt pe fiecare bucata de mar,presaram zahar vanilat si o mana de zahar .


dam cratita in cuptorul incins pana se inmoaie putin merele.


intre timp pregatim compozitia pentru blat.


ouale (de la temperatura camerei) le mixam spuma cu zaharul.


adaugam laptele si nuca macinata si amestecam iar.


praful de copt il stingem cu putina zeama de lamaie si il punem peste oua.


adaugam si vanilia apoi punem treptat faina.


scoatem merele de la cuptor si turnam blatul peste ele.


dam iar la cuptor pana ce este copt blatul.


cand este gata,il scoatem si il lasam sa se raceasca.


il imbracam in frisca.


intr-o farfurie amestecam putina frisca cu cacaoa si facem cateva moate .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (97)

Crista_Luca 1

19.12.2010, 10:04

stai liniştită ..nu e nici o problemă . .. măcar de m-ar chema aşa ..e frumos numele

Rocsi 1

19.12.2010, 19:11

elena1988 1

11.02.2011, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata alba si frisca