Desert tort Raffaello

de miremirc in Torturi, 18 Mai 2012 | 37474 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi BelVita Start
  • 150 g unt moale
  • Crema :
  • 400 ml lapte cocos
  • 6 lg zahar
  • 20 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml lichior Pina Colada
  • 23 bomboane Raffaello
  • Decor :
  • 50 g fulgi midgale prajiti
  • 30 g nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blat: Cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta. Punem la frigider pana cand pregatim crema.


Crema: Gelatina granulata o hidratam in 160 ml apa rece, timp de 10 minute. Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita cu fundul dublu, pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata, amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos. Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta.


Bomboanele Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta. Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet. Dam la frigider pentru 15 minute.


Decor: fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie, saltandu-i mereu ca sa nu se arda. Ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos.


Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut eu.


Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei.


Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu.... Merita incercat chiar daca este putin cam scump !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Toamna07 1

26.11.2012, 23:19


Pufos !

polar7rulz 1

20.12.2012, 17:59

Are ceva daca nu folosesc lapte de cocos? Nu exista asa ceva in Alba Iulia >_>

miremirc 1

21.12.2012, 11:59

NU stiu ce sa spun, incearca cu lapte de vaca . Astept impresia ta dupa ce il faci cu lapte de vaca.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone