Desert tort Raffaello

de miremirc in Torturi, 18 Mai 2012 | 32915 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 250 g biscuiti digestivi BelVita Start
  • 150 g unt moale
  • Crema :
  • 400 ml lapte cocos
  • 6 lg zahar
  • 20 g gelatina granule Dr.Oetker (2 pliculete)
  • 500 g mascarpone
  • 50 ml lichior Pina Colada
  • 23 bomboane Raffaello
  • Decor :
  • 50 g fulgi midgale prajiti
  • 30 g nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blat: Cu ajutorul robotelului de bucatarie macinam biscuitii (sau cu ajutorul sucitorului) si ii amestecam cu untul moale. Framantam pana se omogenizeaza, apoi asezam intr-o forma de tort cu margini detasabile (d=25 cm), pe care am pus hartie de copt. Apasam pentru uniformizarea crustei, cu ajutorul unei linguri, presand efectiv crusta. Punem la frigider pana cand pregatim crema.


Crema: Gelatina granulata o hidratam in 160 ml apa rece, timp de 10 minute. Laptele de cocos impreuna cu zaharul il punem intr-o cratita cu fundul dublu, pe foc mic, amestecand mereu, pana incepe sa fiarba. Dam de pe foc si incorporam gelatina hidratata, amestecand mereu. Adaugam apoi si lichiorul de cocos. Mascarponele il amestecam putin, apoi peste el adaugam treptat, laptele de cocos dulce. Omogenizam bine compozitia obtinuta.


Bomboanele Raffaello le scoatem din invelisul lor si le asezam peste crusta, pe margine, una langa alta (23 bomboane). Dupa ce le asezam, le apasam putin ca sa intre putin in crusta. Peste ele turnam crema moale, care le va acoperi complet. Dam la frigider pentru 15 minute.


Decor: fulgii de migdale ii prajim cateva minute intr-o tigaie, saltandu-i mereu ca sa nu se arda. Ii lasam sa se raceasca putin, apoi ii imprastiem peste tort, iar deasupra lor presaram nuca de cocos.


Dam la frigider tortul pentru minim 4 ore sau de seara pana dimineata cum am facut eu.


Cu ajutorul unui cutit decupam de jur imprejurul formei de tort, apoi scoatem marginea formei.


Excelent tort sau mai degraba tarta zic eu.... Merita incercat chiar daca este putin cam scump !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

Toamna07 1

26.11.2012, 23:19


Pufos !

polar7rulz 1

20.12.2012, 17:59

Are ceva daca nu folosesc lapte de cocos? Nu exista asa ceva in Alba Iulia >_>

miremirc 1

21.12.2012, 11:59

NU stiu ce sa spun, incearca cu lapte de vaca . Astept impresia ta dupa ce il faci cu lapte de vaca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu dragoste