Tort Ion şi Ionela

de ionix in Torturi, 11 Ian 2011 | 8670 vizualizari

 

a fost făcut pentru tati meu şi pentru mine... inspirată de prăjitura stangluri, am făcut acest tort delicios....

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 12 albuşuri
  • 3oo g alune măcinate
  • 250 g zahăr pudră 
  • un praf de sare
  • esenţă de migdale
  • Pentru crema 1:
  • 6 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • un plic capuccinno
  • 50 g zahăr pudră
  • două linguri cu cacao
  • o lingură cu whisky
  • 100 g unt
  • Pentru crema 2:
  • 6 gălbenuşuri
  • 40 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
  • 8 cuburi ciocolată albă Milka
  • 50 g zahăr pudră
  • o lingură cu lapte
  • 100 g unt
  • Pentru crema 3:
  • 200 g finetti
  • 4 linguri cu lapte
  • Decor:
  • creion alb decor
  • 100 g nucă măcinată
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Ion şi Ionela:

Începem prin a face cremele.

Preparare crema 1:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel de vanilie dar şi cu cel simplu, până când zahărul se topeşte.  Amestecăm bine cu capuccinno şi cu cacao iar apoi punem la bain-marie. Amestecăm întruna până când se leagă iar apoi dăm la răcit. Când s-a răcit amestecăm bine cu whisky. Untul se freacă cu mixerul şi peste punem crema, lingură cu lingură, iar apoi încorporăm foarte bine.

Preparare crema 2:

Gălbenuşurile se freacă foarte bine cu zahărul pudră, cel  simplu, până când zahărul se topeşte. Punem gălbenuşurile la bain-marie iar după vreo 4 minute adăugăm cuburile de ciocolată şi amestecăm bine. Când ciocolata s-a topit vom pune şi laptele amestecând repede. Când s-a îngroşat puţin luăm de pe foc şi dăm la răcit. Untul se freacă bine cu zahărul pudră cu aromă de vanilie iar peste el punem crema răcită, lingură cu lingură. Se freacă bine până se omogenizează.

Preparare crema 3:

Crema de finetti se freacă bine cu laptele.

Preparare blaturi:

Albuşurile se bat spumă împreună cu un praf de sare iar apoi cu zahărul pudră. Se adaugă alunele măcinate şi amestecăm bine de jos în sus. Punem şi esenţă de migdale iar apoi împărţim aluatul în 3 părţi egale. Încingem cuptorul şi coacem blaturile, pe rând, la foc mediu până se rumenesc puţin deasupra. Blaturile se dau la răcit.

Asamblare:

blat- crema 1- blar- crema 2- blat- crema 3- nuci măcinate.

Se lasă la rece o zi iar apoi se serveşte.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Ion şi Ionela" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolată şi zmeură (Roxy &Anca)