Tort de mere Streusel

de ionela2682 in Torturi, 16 Mar 2013 | 2290 vizualizari

 

De curand am cumparat niste mere mari si frumoase Granny Smith ! Si pentru ca nu sunt mere asa obisnuite ..am cautat retete pentru rangul lor!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 1 1/2 cani de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 ou
  • 1/2 ceasca de lapte
  • 1/4 ceasca de ulei
  • 2 mere Granny Smith curatate de coaja si taiate felii subtiri

Streusel Topping:

  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/4 ceasca faina
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 cana nuca coapta si tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere Streusel:

Faina se cerne împreună cu ingrediente uscate. Se bate oul, apoi se adauga laptele si uleiul (se poate folosi unt topit si racit). Se toarnă în ingredientele umede peste cele uscate apoi se omogenizeaza bine compozitia.Se toarna compozitia obtinuta in tava pentru tort cu inel detasabil ( diametrul20cm_).Deasupra se asaza frumos feliile subtiri de mar iarpeste se presara 1/2 din cantitatea de nuci coapte si tocate


Topping


Faina ,zaharul ,scortisoara se amesteca bine ,se adauga untul rece taiat cubulete.Se framanta bine pana ce untul a absorbit toate ingredientele uscate


Compozitia astfel obtinuta se presara peste intreaga prajitura deasupra presarandu/se nucile ramase


Se da la cuptor la temperatura medie pana ce blatul trece testul scobitorii.


Pofta buna!!!!


Coaceți la aproximativ 25 .. 30 de minute sau până când o scobitoare introdusa iese curata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere Streusel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diana_k 1

16.03.2013, 19:47

Rocsi 1

16.03.2013, 21:46

Mmm cat de bun

Sim0na 1

16.03.2013, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu frisca si fructe dupa Eric Lanlard