Tort de mere Streusel

de ionela2682 in Torturi, 16 Mar 2013 | 2367 vizualizari

 

De curand am cumparat niste mere mari si frumoase Granny Smith ! Si pentru ca nu sunt mere asa obisnuite ..am cautat retete pentru rangul lor!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 1 1/2 cani de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 ou
  • 1/2 ceasca de lapte
  • 1/4 ceasca de ulei
  • 2 mere Granny Smith curatate de coaja si taiate felii subtiri

Streusel Topping:

  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/4 ceasca faina
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 cana nuca coapta si tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere Streusel:

Faina se cerne împreună cu ingrediente uscate. Se bate oul, apoi se adauga laptele si uleiul (se poate folosi unt topit si racit). Se toarnă în ingredientele umede peste cele uscate apoi se omogenizeaza bine compozitia.Se toarna compozitia obtinuta in tava pentru tort cu inel detasabil ( diametrul20cm_).Deasupra se asaza frumos feliile subtiri de mar iarpeste se presara 1/2 din cantitatea de nuci coapte si tocate


Topping


Faina ,zaharul ,scortisoara se amesteca bine ,se adauga untul rece taiat cubulete.Se framanta bine pana ce untul a absorbit toate ingredientele uscate


Compozitia astfel obtinuta se presara peste intreaga prajitura deasupra presarandu/se nucile ramase


Se da la cuptor la temperatura medie pana ce blatul trece testul scobitorii.


Pofta buna!!!!


Coaceți la aproximativ 25 .. 30 de minute sau până când o scobitoare introdusa iese curata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere Streusel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diana_k 1

16.03.2013, 19:47

Rocsi 1

16.03.2013, 21:46

Mmm cat de bun

Sim0na 1

16.03.2013, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars si mere- Reteta Nr. 400