Tort de mere Streusel

de ionela2682 in Torturi, 16 Mar 2013 | 2487 vizualizari

 

De curand am cumparat niste mere mari si frumoase Granny Smith ! Si pentru ca nu sunt mere asa obisnuite ..am cautat retete pentru rangul lor!!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 1 1/2 cani de faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 ou
  • 1/2 ceasca de lapte
  • 1/4 ceasca de ulei
  • 2 mere Granny Smith curatate de coaja si taiate felii subtiri

Streusel Topping:

  • 1/2 cană de zahăr
  • 1/4 ceasca faina
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 1 cana nuca coapta si tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere Streusel:

Faina se cerne împreună cu ingrediente uscate. Se bate oul, apoi se adauga laptele si uleiul (se poate folosi unt topit si racit). Se toarnă în ingredientele umede peste cele uscate apoi se omogenizeaza bine compozitia.Se toarna compozitia obtinuta in tava pentru tort cu inel detasabil ( diametrul20cm_).Deasupra se asaza frumos feliile subtiri de mar iarpeste se presara 1/2 din cantitatea de nuci coapte si tocate


Topping


Faina ,zaharul ,scortisoara se amesteca bine ,se adauga untul rece taiat cubulete.Se framanta bine pana ce untul a absorbit toate ingredientele uscate


Compozitia astfel obtinuta se presara peste intreaga prajitura deasupra presarandu/se nucile ramase


Se da la cuptor la temperatura medie pana ce blatul trece testul scobitorii.


Pofta buna!!!!


Coaceți la aproximativ 25 .. 30 de minute sau până când o scobitoare introdusa iese curata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere Streusel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diana_k 1

16.03.2013, 19:47

Rocsi 1

16.03.2013, 21:46

Mmm cat de bun

Sim0na 1

16.03.2013, 22:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort olandez cu mere