Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie

de Cocktail_of_Senses in Torturi, 6 Mar 2014 | 4250 vizualizari

 

Aceasta prajitura am preparat-o dupa ce am gustat fabulosul tort de la Starbucks. Mi-am spus ca trebuie sa incerc sa fac ceva atat de gustos cum este tortul de morcovi. Multe persoane nu sunt obisnuite cu acest timp de desert, dar credeti-ma, veti face furori cu acest desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • 285 g unt moale
  • 285 g zahar brun
  • 5 oua ecologice separate in albusuri si galbenusuri
  • coaja rasa si zeama de la o portocala
  • 170 g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 150 g nuci tocate si 30 g pentru decor
  • o lingurita cu varf de scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 300 g morcovi dati pe razatoarea mare
  • sare de mare
  • Pentru glazura:
  • 200 g mascarpone
  • 230 g ricotta
  • 90 g zahar pudra
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie:

Ungeti cu unt o tava cu pereti detasabili. Amestecati untul cu zaharul pana se formeaza o crema usoara. Adaugati galbenusurile, unul cate unul, amestecand dupa fiecare, apoi coaja rasa si zeama de portocala. Adaugati faina si praful de copt treptat, apoi nucile tocate, scortisoara si morcovii rasi. Amestecati pana la omogenizare.


Intr-un bol bateti albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma. Incorporati usor cu amestecul de mai sus, amestecand de jos in sus. Puneti aluatul in tava si introduceti in cuptorul incins (180 grade) pentru 50 de minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca nu se lipeste nimic de acesta, inseamna ca aluatul este gata!


Pentru crema amestecati toate ingredientele cu un mixer si montati peste blat. Ornati cu nucile tocate si serviti dupa ce lasati la frigider cel putin 2 ore. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de morcovi cu crema de mascarpone si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

_Alina_ 1

07.03.2014, 12:20

Grozav!

laura_n 1

07.03.2014, 15:43

cred ca este demential gustul! la seif cu ea

Cocktail_of_Senses 1

07.03.2014, 18:31

Chiar este surprinzator de bun. Un truc pe care eu nu l-am aplicat pentru ca nu am gasit ingredientul, este sa aduaugati f putina nucsoara rasa. Va pup!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fistic, crema de vanilie si topping de caramel