Cheesecake cu afine

de Zamfira in Torturi, 2 Feb 2013 | 4782 vizualizari

 

Un desert atat de bun, atat de proaspat, nu am cuvinte suficiente sa va descriu aceasta minunatie. Suntem in februarie si avem un desert cu afine? Da, fructele sunt de la congelator, o modalitate foarte buna de a pastra fructele peste iarna. Va recomand acest tort cu branza si afine, un adevarat desert usor si sanatos care alinta, mangaie si bucura papilele gustative!!! Cu drag!!!

 

INGREDIENTE

  • 13-15 buc. piscoturi
  • 600 - 800 g afine
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 250 g iaurt de fructe (fructe de padure)
  • 5 linguri zahar pudra
  • 250 ml frisca
  • 2 pliculete gelatina
  • 1 pliculet jeleu
  • pentru insiropare: suc de afine, fructe de padure, compot sau afinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu afine:

Spalam si curatam afinele (de frunzulite, coji, etc.) si le lasam la scurs. In cazul afinelor inghetate, vom lasa fructele intr-o strecuratoare pentru a elimina apa si sucul in exces.


Pregatirea cremei de branza: omogenizam branza de vaci (scursa de zer) cu zahar pudra si iaurtul de fructe. Adaugam 2 pliculete de gelatina (pregatite dupa retetea de pe ambalaj) si frisca batuta tare. In final adaugam jumatate din cantitatea de afine, omogenizam totul cu grija, miscari de jos in sus pentru a nu distruge fructele foarte mult.


Pregatim o tava cu margine detasabila. Piscoturile le vom inmuia in suc de fructe, compot sau afinata (doar pentru adulti:D).


Deasupra piscoturilor asezate in tava, punem toata cantitatea de crema, deasupra afinele ramase si jeleul (incolor) pregatit dupa reteta de pe ambalaj.


Lasam tortul de branza la rece, minim 6-8 ore sau peste noapte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

diana_k 1

02.02.2013, 20:21

ce bunatate, imi plac afinele

merisor 1

02.02.2013, 21:54

Zamfira 1

03.02.2013, 13:44

va multumesc!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu afine