Tortulet Eliza

de Corinuta in Torturi, 24 Oct 2010 | 1883 vizualizari

 

Pentru un pui mic si scump care a facut ieri un anisor.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 600 ml frisca lichida
  • 1 plic creme ole de vanilie
  • creioane pentru decor
  • bilute de ciocolata ornament
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet Eliza:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la spuma incorporand usor. Se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu 30-40 de minute(se face testul cu scobitoarea). Cand e gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua pe orizontala.

Intr-un bol se pun praful de creme ole impreuna cu 300 ml frisca si 100 ml apa rece si se mixeaza pana se intareste crema. In alt bol se bate bine frisca ramasa.

Se insiropeaza blatul, se umple cu crema ole de vanilie si se acopera cu frisca.

Se orneaza dupa preferinte, eu am facut floricele si fluturasi cum m-am priceput.

 

RETETA IN IMAGINI

Tortulet Eliza-0
Tortulet Eliza-1

COMENTARII (28)

kamy

kamy 1

25.10.2010, 21:56

LA MULTI ANI!!SANATATE SI NOROC..tortul frumos,elegant si vesel 5f

Corinuta

Corinuta 1

26.10.2010, 16:22

Multumesc frumos de urari!

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!