Desert carrot cake

de - Andreea - in Torturi, 31 Oct 2018 | 991 vizualizari

 

Imi amintesc ca prima oara cand am auzit de prajitura cu morcov am strambat din nas...dar rezultatul final m-a suprins enorm ... trebuie sa incerci reteta ca sa te convingi si tu ! 
M-am inspirat de la bucataras Corina https://www.bucataras.ro/retete/desert-tort-cu-morcovi-carrot-cake-86345.html schimband putin ingredientele si crema folosita...In plus Corina a si insiropat blatul...
Va servesc asadar cu un tort cu aroma de toamna ...
Retete inspirate de toamna !

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 300 gr zahar
  • 240 ml ulei
  • 40 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr morcov
  • 100 gr nuca
  • 260 gr faina alba tip '00'
  • un praf de sare
Pentru crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 60 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
In plus:
  • colorant alimentar
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert carrot cake:

Blat :


Intr-un bol batem spuma ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana acesta s-a topit.


Punem apoi uleiul si laptele, mixand in continuare.


Separat amestecam faina, bicarbonatul, praful de copt, nuca macinata si le adaugam in bolul cu compozitia de oua.


Morcovii dati prin razatoare se adauga la sfarsit.


Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt si turnam compozitia.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade C, pentru 30-35 minute. Pentru a fi siguri ca blatul este copt, faceti testul cu scobitoarea.


Crema:


Punem intr-un bol mascarpone si zaharul pudra. Mixam la viteza mica. Adaugam apoi frisca lichida (care trebuie sa fie abia scoasa de la frigider) si mixam in continuare la viteza maxima.


Din compozitia obtinuta luam cateva linguri la care vom aduauga colorant verde.


Cremele se tin la frigider pana in momentul asamblarii tortului.


Asamblare:


Blatul il taiem in doua parti pe orizontal.


Punem 3\4 din crema pe primul blat. Punem cel de al doilea blat si imbracam tortul cu crema ramasa.


Decoram cu crema verde si bomboane colorate portocalii.


Tortul se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert carrot cake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

02.11.2018, 08:42

Rocsi 1

03.11.2018, 19:48

Tot am zis ca o sa il incerc si eu, macar de curiozitate!

- Andreea - 1

03.11.2018, 20:40

Sa incerci Rocsi ...este tare bun.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cozonac  varianta ''N''
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Vargabeles