Tort de nuca

de Lavinia in Torturi, 12 Oct 2013 | 20653 vizualizari

 

Pentru toti iubitorii de nuca am adus un tort minunat :) Este cel mai bun tort cu nuci pe care l-am mancat vreodata :) Sursa: Laura Sava

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 15 linguri de apa fierbinte
  • 300 g faina
  • 150 g nuci macinate
  • 1 plic praf de copt
  • Sirop:
  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 280 g nuci macinate
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 g unt
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuca:

Mixeaza galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si apa pana isi dubleaza volumul si devin spumoase. Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste crema de galbenusuri. Separat mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma tare. Adauga peste galbenusuri nuca macinate si albusurile in 2-3 transe amestecand usor cu o spatula cu miscari circulare. Tapeteaza o tava (26 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute(testul scobitorii). Lasa blatul sa se raceasca bine (eu l-am lasat peste noapte) apoi taie-l in 3 pe orizontala cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau un taietor de blaturi.

Pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara apoi stinge-l cu apa si lasa pe foc pana se topeste zaharul. Lasa la racit si adauga romul.

Pune ouale amestecate cu zaharul si semintele de la o pastaie de vanilie pe baie de abur pana se ingroasa ca o smantana(cam 20-25 de minute). Lasa crema de ou la racit apoi adauga nuca macinata. Mixeaza untul spuma apoi adauga treptat din amestecul de nuci si omogenizeaza bine.

Asamblare:

Pe un platou pune prima foaie de blat,1/3 din sirop,crema si tot asa pana termini. Opreste 2-3 linguri de crema si unge marginile tortului. Da tortul la rece pentru 2-3 ore apoi glaseaza-l in ciocolata si orneaza dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

4604 puncte

Rocsi

4407 puncte

Constelatialeu

3220 puncte

Gherca Daniela

3126 puncte

Catalina L

2432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si rom