Tort cu crema de iaurt si mascarpone

de alilianaa in Torturi, 3 Ian 2014 | 7567 vizualizari

 

Este un tort racoros, nu pica greu...usor de facut. Si pentru ca aveam visine in congelator, tema a fost: cu visine. Se simtea nevoia de ceva,, usor"...atat de usor a fost ca nu au trebuit doua zile sa nu mai fie...:))

 

INGREDIENTE

Blat de cacao:

  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • un plic praf de copt,
  • 4 linguri faina,
  • o lingura amidon,
  • o lingura cacao neagra.

Crema:

  • doua cutii iaurt cu visine de 370 g,
  • o cutie mascarpone,
  • un plic gelatina,
  • 3 linguri frisca batuta,
  • 3 linguri zahar pudra.

Glazura: de visine 

  • 150-200 ml seama de visine,
  • 2 lingurite unt,
  • 6-7 linguri zahar)

Sirop de zahar ars ( 3 linguri zahar, 200 ml apa)

  • decor: visine congelate- 200 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si mascarpone:

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugandu-se lingura cu lingura zaharul. Se bate pana rezulta o bezea lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se omogenizeaza cu albusurile. Partea uscata ( faina, amidon, praf de copt, cacao) se amesteca si se adauga lingura cu lingura, de jos in sus. Se tapeteaza forma de copt cu hartie si se baga la copt pentru 30 min. Se face testul scobitorii. Cand este gata se scoate pe un gratar, se lasa la racit si se taie in trei. 

Crema: Se mixeaza mascarpone, iaurt, zahar pudra, iar la final se pune frisca batuta mai inainte. Se mixeaza. Intre timp gelatina a fost hidratata si  topita in cuptorul cu microunde timp de 40 sec. Se amesteca si ea cu crema de mai sus. Se da la rece cca 10 minute.

Glazura: intr-o tingire se pune untul. Cand incepe sa se topeasca se adauga visinele  cu zeama cu tot si zaharul. Se lasa sa fiarba impreuna cca 15 minute. Se scot visinele si se lasa acel suc sa fiarba pana scade si capata consistenta dorita. Se da 5 minute la rece. 

Asamblare: pe o farfuri se pune inelul de la forma de copt. Se pune primul bat, se insiropeaza, se pune o parte de crema. Se adauga al doilea blat, insiropare, crema si tot asa pana la final. Peste ultimul blat  care se insiropeaza se aseaza restul de crema. 

Pe  tort se intinde glazura. Visinele se pun pe tort, peste glazura, dupa cum dorim.

Tortul se da la rece pret de 3-4 ore. Se scoate inelul si se orneaza dupa dorinta. Eu l-am lasat asa. 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

11.01.2014, 08:16

Vai ca deja asa de dimineata -mi trebuie si mie tort cu visine

alilianaa 1

11.01.2014, 12:04

Dia, multumesc

alilianaa 1

11.01.2014, 12:04

Mihaela, chiar e recomandat...este tare usor!multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!