Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)

de _Alina_ in Torturi, 10 Dec 2014 | 13440 vizualizari

 

Dragilor, azi va aduc un tort consistent si ciocolatos de post. Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • Blat 1:
  • 400 g faina de grau
  • 335 g dulceata zmeura
  • 600 ml apa
  • 70 g cacao
  • 70 ml ulei
  • 150 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt (5g)
  • 1 lgt rasa bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet
  • Blat 2
  • 200 g faina
  • 300 ml apa
  • 45g nuca cocos
  • 25 g cacao
  • 80 g zahar
  • 30ml ulei
  • 1/4lgt bicarbonat sodiu
  • 1lgt otet
  • Sos zmeura:
  • 700 g zmeura congelata
  • 150 g zahar
  • Crema cocos:
  • 200 g fulgi nuca de cocos
  • 300 ml apa fierbinte
  • 250 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Decor
  • 280g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 50 ml sirop concentrat de zmeura amestecat cu 150 ml apa plata.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post):

Blat 1:


1. Preincalzesti cuptorul la 180°C.


2. Intr-un vas amesteci ingredientele uscate (faina, cacao, praf de copt si zahar). Separat amesteci ingredientele umede (apa, dulceata, ulei, bicarbonatul de sodiu stins cu otet) si mai apoi le inglobezi in cele uscate cu ajutorul unui tel.


3. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24cm diametru) si introduci in cuptor 50 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.


4. Scoti blatul de la cuptor, il lasi sa se raceasca complet si apoi il tai in doua felii.


Blat 2.


1. Amesteci bine ingredientele uscate (faina, cacao, zahar, nuca de cocos), apoi le inglobezi pe cele umede (apa, ulei si bicarbonatul de sodiu stins cu otet) cu un tel.


2. Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (24cm diametru) si introduci in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 20 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.


3. Scoti cuptor si lasi sa se raceasca complet ianainte de asamblare.


Sos de zmeura:


Pui zmeura impreuna cu zaharul intr-o cratita cu fund dublu la foc mic. Amesteci din cand in cand si lasi pe foc pana cand siropul rezultat s-a ingrosat (la mine a durat 15 minute). Lasi sosul sa se raceasca complet inainte de a-l folosi la asamblat.


Crema de cocos:


Pui apa la fiert, cand da in clocot opresti focul si adaugi fulgii de nuca de cocos, apoi lasi la racit. Topesti ciocolata la bain-marie, o torni in fulgii de cocos inmuiati si amesteci bine.


Decor:


1. Topesti ciocolata pe baie de aburi.


2. Trasezi un cerc pe o hartie de copt, torni ciocolata (~175g) in centrul cercului si o intinzi cu o lingura inspre exterior. Bagi hartia de copt in frigider pana in momentul finisarii tortului.


3. Din restul de ciocolata topita iei cate o lingurita, o pui pe alta hartie de copt, si o intinzi de jos in sus apoi introduci hartia in frigider.


4. Pentru fluturasi, puiciocolata intr-un pos de hartie de copt si spritezi dupa modelul desenat in prealabil pe o hartie de copt.


Asamblare:


1. Pune o felie din primul blat pe un platou, o insiropezi, pui jumatate din crema de cocos, blatul 2, il insiropezi si pe acesta, pui sosul de zmeura si a doua felie din primul blat pe care o vei insiropa. Deasupra acesteia pui crema de cocos ramasa, si introduci tortul in frigider pentru minumum 2-3 ore.


2. Scoti tortul din frigider, scoti si formele de ciocolata si le desprinzi cu grija de hartia de copt apoi le lipesti pe tort.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

luminitzaschiau 1

11.04.2015, 00:51

noiinbucatarie 1

12.04.2016, 22:50

ancutsa 1

06.07.2016, 19:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de caramel si ciocolata