Tort de nuci si ciocolata

de Lavinia in Torturi, 15 Noi 2012 | 33935 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 100 g faina
  • 100 ml ulei
  • Crema de vanilie
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 5 linguri faina
  • 200 g unt
  • esenta de vanilie/zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 350 g ciocolata
  • 300 ml frisca lichida
  • 150 g nuci macinate
  • esenta rom(optional)
  • Glazura
  • 150 g ciocolata
  • 50-70 ml frisca lichida
  • Decor:
  • 300 ml frisca
  • cacao pudra
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de nuci si ciocolata:

Blaturi

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare apoi se adauga treptat zaharul,uleiul nucile si faina. (Se coc 3 blaturi)

Crema de vanilie

Se pune laptele la fiert, se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina apoi se toarna treptat din laptele fiert si se pune pe foc pana se ingroasa ca o budinca. Se bate untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca racita.

Crema de ciocolata:

Se topeste ciocolata cu frisca si se lasa la rece pana se intareste iar apoi se adauga nucile macinate si esenta de rom.

Asamblare: blat, crema vanilie, crema ciocolata, blat, crema vanilie, crema ciocolata, blat, glazura

Se imbraca in frisca si se pudreaza cu cacao

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Tortul este mult mai delicios a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de nuci si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort fin cu nuca si smantana