Tort rapid cu cirese amare (de post)

de _Alina_ in Torturi, 5 Dec 2013 | 1866 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g faina
  • 460 g fulgi de cocos
  • 85 g cacao
  • 115 g zahar
  • 600 ml apa plata
  • 100 ml ulei
  • 300 g dulceata de cirese amare
  • 2 lgt cu varf bicarbonat de sodiu
  • 1 lg otet din vin alb
  • Crema
  • 300 ml frisca vegetala indulcita
  • 4 lg cu varf dulceata e cirese amare
  • Decor
  • 1 lg dulceata de cirese amare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort rapid cu cirese amare (de post):

1. Preincalzim cuptorul la 190°C.


2. Amestecam faina cu cacaoa si cu zaharul.


3. Adaugam apa si uleiul si amestecam energic. Incorporam apoi dulceata de cirese si fulgii de cocos.


4. Repartizam compozitia in 3 tavi cu diametrul de 17 cm, tapetate cu hartie de copt.


5. Introducem in cuptor pentru 35-45 minute. Verificam blaturile introducand o scobitoare in mijlocul blatului, daca nu iese lipicioasa => blaturile sunt coapte.


6. Scoatem blaturile la racit, cel putin 15 minute, pe un gratar.


7. Mixam frisca vegetala pana creste in volum si devine ferma.


8. Dam deoparte jumatate din cantitatea de frisca, iar in restul punem dulceata de cirese amare.


Asamblare:


Punem un blat, jumatate din crema de frisca cu cirese amare, al doilea blat, restul de crema cu cirese amare si ultimul blat. Deasupra punem frisca data deoparte si o lingura de dulceata de cirese amare. Introducem in frigider minim 1 ora.


S-aveti pofta!



 

TIPS-URI

1

Frisca vegetala poate contine proteine extrase din lapte, personal nu cred, dar fiecare face cum considera in privinta utilizarii acesteia. ;)

2

Puteti folosi orice fel de otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort rapid cu cirese amare (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

06.12.2013, 12:28

Va multumesc!

laura_n 1

06.12.2013, 16:58

I soooo hate you ))))

Valclaudia 1

06.12.2013, 18:18

ce minunatie de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru Bunica