Sarlota de capsuni cu frisca

de lilik in Torturi, 7 Apr 2011 | 3757 vizualizari

 

din pacate in ultimul timp imi merge tare greu internetul...

 

INGREDIENTE

  • 400 gr capsuni
  • 400 ml frisca lichida
  • 5-6 linguri de zahar
  • 4 foi de gelatina
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 5 linguri de apa
  • piscoturi
  • pt sirop(200 ml apa,1 paharel de martini rosu,3-4 linguri de zahar)
  • pt decor(frisca,capsuni)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota de capsuni cu frisca:

Facem prima data siropul si il lasam sa se raceasca,apoi punem foile de gelatina la inmoi in apa rece timp de 10 minute.

Intre timp spalam capsunele, le punem cu jumatate din  zahar si le frulam,apoui batem frisca cu restul de zahar.

Scoatem gelatina din apa,o stoarcem si o punem cu sucul de lamaie si cele 5 linguri de apa pe foc mic pana se topeste,dupa care o punem peste piureul de capsuni,amestecam si punem peste frisca.

Luam o tava mai inalta sau o oala cu diametrul de 20-22 de cm si o tapetatam cu folie de plastic apoi punem pe peretii si fundul oalei piscoturile inmuiate in siropul facut in precedenta.

Dupa ce am acoperit cu piscoturi turnam jumatate din crema obtinuta apoi punem un strat de capsuni si restul de crema.

Dam la frigider 5-6 ore apoi scoatem din oala ,luam folia si decoram dupa plac cu frisca si capsuni.

 

TIPS-URI

1

cel mai bine este sa il faceti de seara pt a doua zi ca sa stea o noapte la rece

RETETA IN IMAGINI

Sarlota de capsuni cu frisca-0
Sarlota de capsuni cu frisca-1
Sarlota de capsuni cu frisca-2
Sarlota de capsuni cu frisca-3

COMENTARII (22)

kamy

kamy 1

10.04.2011, 18:27

super extra buuuuun

lilik

lilik 1

10.04.2011, 21:02

Mena,Kamy

adry88

adry88 1

01.06.2011, 11:07

excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!