Tort de Paste

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 27 Apr 2011 | 2805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 2 linguri nuca de cocos verde
  • 200 ml lapte
  • ~ 400 g faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 6 linguri de ulei
  • pentru mousse de vanilie:
  • 1 plic crema de vanilie
  • 250 ml lapte
  • 8 linguri frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • pentru mousse de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 150 ml frisca lichida
  • 8 linguri frisca batuta
  • 1 plic gelatina
  • pentru decor:
  • frisca
  • fondant
  • bomboane
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Paste:

Pregatim blatul astfel:


Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, laptele, uleiul, faina, praful de copt, nuca de cocos si esenta de vanilie.


Tapetam o forma dreptunghiulara cu hartie de copt si punem compozitia rezultata, dam la cuptorul preincalzit ~ 30 de minute la foc mic, facem testul cu scobitoarea.


Dupa ce s-a copt, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 2 parti egale.


Pregatim mousse-ul de vanilie:


Mixam crema de vanilie cu laptele, adaugam esenta de vanilie, dupa care punem risca batuta si omogenizam compozitia.


Intre timp punem la baine marine gelatina pentru ambele creme( o pregatim conform instructiunilor de pepachet) apoi o punem jumatate peste crema de vanilie si amestecam bine, dam la rece 5 minute.


Pregatim si mousse-ul de ciocolata:


Rupem ciocolata bucatele si o punem impreuna cu frisca lichida la baine marine, pana se dizolva ciocolata si se omogenizeaza compozitia, dupa care o lasam sa se racoreasca putin si adaugam gelatina, dupa care o amestecam cu risca batuta, o dam la rece 5 minute.


Insiropam primul blat, punem mousse-ul de vanilie, urmatorul blat insiropat si mousse-ul de ciocolata.


Ornam cu frisca si bomboane de ciocolata in forma de inimioara.


Am facut un cosulet din fondant cu ajutorul unui pahar intors pe care l-am invelit in folie si cu miscari circulare am incercat sa dau fondantului forma paharului, iar cu o ceasca cu diametrul putin mai mare decat fundul paharului am apasat usor peste fondant, taiem surplusul de fondant din care vom face toarta cosuletului pe care o lipim de cosulet cu putina apa.


Umplem cosuletul cu bomboane colorate ( ideal ar fi fost cu oulete, insa n-am avut ).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

28.04.2011, 12:00

pfooooaaaaaaaaa! ce tort mare ai facut Danutza!

Dana Cristea - pusikmea 1

01.05.2011, 07:30

cori e mare familionul

mamaieelena 1

02.05.2011, 14:20

dar ce mare si frumos tort ai facut!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert cornulete fragede
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos alb, din smântână și cașcaval

de RODIMUR 5

ieri la 21:58

Ficăței înăbușiți, cu ceapă și roșii

de RODIMUR 5

ieri la 20:52

Tort rustic de vară cu fructe de pădure

de Ancutsa 5

ieri la 17:05

RETETA RECOMANDATA
Tort Saint-Honorè