Tort de pere cu crema ganache

de papabundetot in Torturi, 9 Oct 2013 | 1144 vizualizari

 

Un tort simplu in aparenta insa extrem de gustos si delicat,care mi-a luat o zi intreaga sa il fac numai pentru a iesi asa cum imi doaream…a fost atat de bun incat…in 10 minute dupa ce l-am scos pe masa…nu a mai ramas mare lucru din el. :)

 

INGREDIENTE

Pentru blat am folosit:

  • 8 oua,
  • 2 cani de zahar,
  • 10 linguri de ulei,
  • 1 cana de lapte,
  • 3 cani de faina alba,
  • 2 plicuri praf de copt stins cu zeama de la o lamaie,
  • un praf de sare,
  • vanilie si coaja rasa de la lamaie.

Pentru umplutura am folosit:

  • 8 pere mari
  • 2 batoane scortisoara
  • 5 cuisoare
  • 1 anason stelat
  • 3 foi gelatina
  • 200 gr zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de pere cu crema ganache:

Blatul:Se separa albusurile de galbenusuri,albusurile se bat spuma,spre sfarsit adaugam un praf de sare,apoi galbenusurile,uleiul,esentele,laptele,praful de copt stins cu lamaie si la urma de tot se adauga faina si zaharul. Se ameste bine ingredientele si se aseaza apoi in forma de copt tapetata cu faina sau hartie de copt.


Perele,le-am curatat de coaja si le-am taiat in sferturi apoi le-am pus la fiert intr-un sirop format din 400 ml apa,zahar,cuisoare,anason,baton scortisoara si le-am lasat sa fiarba pana s-au inmuiat bine,apoi le-am lasat la racit.Dupa ce perele le-am racit le-am pus intr-un bol si le-am pasat cu blenderul pana au devenit piure.Am pus peste acest piure 3 foi de gelatina.Separat am taiat felii subtiri o alta para ,feliile le-am caramelizat cu zahar tos si zahar vanilat.


Dupa ce blatul de tort s-a racit complet l-am taiat in 2 si l-am insiropat cu sucul in care am fiert perele,am pus piureul de pere,apoi feliile de pere caramelizate si celalalt blat insiropat.


Tortul l-am acoperit cu crema ganache: 200 gr ciocolata neagra,160 ml smantana,20 gr unt.


Dupa ce smantana s-a incalzit bine am luat-o de pe foc si am pus-o peste ciocolata taiata bucatele mici,am lasat-o 2-3 minute si apoi am amestecat bine.Crema astfel obtinuta am asezat-o peste tort si am intins-o bine,…dar nu perfect ,tocmai pentru a se vedea ca e un tort hand made si nu unul de cofetarie.


Tortul a fost decorat cu cateva frunze de menta proaspata din propriul balcon


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de pere cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lia_ 1

10.10.2013, 06:13

papabundetot. punct.

papabundetot 1

10.10.2013, 09:39

Lia...ce vrei sa zici??

Corinuta 1

10.10.2013, 13:27

ce bun tre sa fie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort ganache