Tort de piersici

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 2436 vizualizari

 

Super tort de vara, din pacate nu am avut timp sa public reteta mai devreme, dar consider ca niciodata nu-i prea tarziu.
Reteta am gasit-o intr-o revista Ioana - Secretele bucatarieie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 70 g zahar
  • - 80 g faina
  • - 2 linguri suc de portocale
  •  - 20 g amidon
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg piersici
  • - 200 ml vin alb dulce
  • - sucul si coaja rasa de la 2 limette
  • - 130 g zahar
  • - un plic gelatina (10 g)
  • - 500 g branza de vaci
  • - 300 ml frisca
  • - un pachetel zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici:

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:

Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.

Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min.

Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute.

Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca.

Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.

Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema.

Se da la rece pentru 3 ore.

Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Mihaela 1

06.11.2009, 20:55

delicios .. am ramas surprinsa sa gasesc vinul la ingrediente

adriana65 1

08.11.2009, 21:18

Scuze, am uitat sa precizez ca se foloseste numai vin dulce. Iese un sirop foarte bun cu vin dulce.

elena1988 1

02.02.2011, 17:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort in patratele