Tort cu crema de ciocolata si vanilie

de claudiaO in Torturi, 29 Noi 2013 | 3439 vizualizari

 

Tort festiv ...de mot...pentru Edi. Cum taierea motului este un evenimenti important in viata unui copil, nu se putea ca mami sa nu faca un tort pt puiutul ei :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 15 oua
  • 15 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 15linguri de ulei
  • 3 lingurite de pref de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom si vanilie
  • CREMA 1:
  • 1 kg frisca lichida indulcita
  • 4-5 linguri de cacao
  • 2 plicuri de praf de budinca de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de ciocolata- cantitate dupa preferinta - eu am pus cam 50 gr
  • CREMA 2:
  • 500 gr. frisca lichida indulcita
  • 1 plic budinca de vanilie
  • esenta de vanilie
  • ORNAMENTE:
  • trandafiri albastrii din frisca
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si vanilie:

Blat:


Se bat albusurile spuma tare;galbenusurile se freaca cu uleiul separat.


Se pun galbenusurile peste albusuri , apoi se incorporeaza usor cu lingura faina amestecata inainte cu praful de copt.


Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 20-30 min; cel mai bine se testeaza cu scobitoarea.


Din cantitatea descrisa se vor face 3 blaturi in tava de 30x40 cm.


Crema de ciocolata:


Se prepara budinca cf. instructiunilor dupa plic si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic pt a se evita formarea crustei.


Se bate frisca tare, apoi se amesteca putin cate putin cu budinca


Se adauga cacaoa, esenta de rom si fulgii de ciocolata si se da la rece


Crema de vanilie:


Se prepara budinca cf. instructiunilor dupa plic si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic pt a se evita formarea crustei.


Se bate frisca tare, apoi se amesteca putin cate putin cu budinca


Se adauga esenta de vanilie


ASAMBLARE


Se pune un blat, se adauga jumatate din crema de cacao, apoi al doilea blat, care se umple cu crema de vanilie, apoi se pune ultimul blat peste care se pune restul de crema de cacao si se niveleaza frumos tortul.


L-am ornat cu frisca alba, trandafiri din frisca albastri, ca doar era tort pt baietel :) si niste frunzulite de ciocolata


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

29.11.2013, 23:13

laura_n 1

01.12.2013, 10:55

bun venit!

claudiaO 1

02.12.2013, 09:09

multumessc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi, crema de vanilie si gem de prune acrisor