Tort cu crema de ciocolata si vanilie

de claudiaO in Torturi, 29 Noi 2013 | 3225 vizualizari

 

Tort festiv ...de mot...pentru Edi. Cum taierea motului este un evenimenti important in viata unui copil, nu se putea ca mami sa nu faca un tort pt puiutul ei :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 15 oua
  • 15 linguri faina
  • 15 linguri zahar
  • 15linguri de ulei
  • 3 lingurite de pref de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de rom si vanilie
  • CREMA 1:
  • 1 kg frisca lichida indulcita
  • 4-5 linguri de cacao
  • 2 plicuri de praf de budinca de cacao
  • esenta de rom
  • fulgi de ciocolata- cantitate dupa preferinta - eu am pus cam 50 gr
  • CREMA 2:
  • 500 gr. frisca lichida indulcita
  • 1 plic budinca de vanilie
  • esenta de vanilie
  • ORNAMENTE:
  • trandafiri albastrii din frisca
  • frunze de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si vanilie:

Blat:

Se bat albusurile spuma tare;galbenusurile se freaca cu uleiul separat.

Se pun galbenusurile peste albusuri , apoi se incorporeaza usor cu lingura faina amestecata inainte cu praful de copt.

Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 20-30 min; cel mai bine se testeaza cu scobitoarea.

Din cantitatea descrisa se vor face 3 blaturi in tava de 30x40 cm.

Crema de ciocolata:

Se prepara budinca cf. instructiunilor dupa plic si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic pt a se evita formarea crustei.

Se bate frisca tare, apoi se amesteca putin cate putin cu budinca

Se adauga cacaoa, esenta de rom si fulgii de ciocolata si se da la rece

Crema de vanilie:

Se prepara budinca cf. instructiunilor dupa plic si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic pt a se evita formarea crustei.

Se bate frisca tare, apoi se amesteca putin cate putin cu budinca

Se adauga esenta de vanilie

ASAMBLARE

Se pune un blat, se adauga jumatate din crema de cacao, apoi al doilea blat, care se umple cu crema de vanilie, apoi se pune ultimul blat peste care se pune restul de crema de cacao si se niveleaza frumos tortul.

L-am ornat cu frisca alba, trandafiri din frisca albastri, ca doar era tort pt baietel :) si niste frunzulite de ciocolata

Pofta buna !

 

COMENTARII (14)

Constelatialeu

Constelatialeu 1

29.11.2013, 23:13

laura_n

laura_n 1

01.12.2013, 10:55

bun venit!

claudiaO

claudiaO 1

02.12.2013, 09:09

multumessc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!