Tort de post

de eclerash in Torturi, 29 Noi 2010 | 14637 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cani faina
  • 3 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri gem(caise)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 linguri cacao
  • frisca(de post)
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 2 banane
  • 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Se fac 2 blaturi.


Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.


Asadar:


Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.


Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.


Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.


In ciocolata adaugam o parte din frisca.


Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.


Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.

 

TIPS-URI

1

Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diaconta 1

29.09.2011, 22:33

La multi ani!!!! sa fii fericita

mihaela25_lc 1

26.11.2011, 11:36

cu siguranta ai facut si un sirop..

alieli 1

29.11.2011, 21:28

Super tortul...am facut si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata