Tort de post

de eclerash in Torturi, 29 Noi 2010 | 19775 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cani faina
  • 3 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri gem(caise)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 linguri cacao
  • frisca(de post)
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 2 banane
  • 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Se fac 2 blaturi.

Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.

Asadar:

Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.

Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.

Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.

In ciocolata adaugam o parte din frisca.

Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.

Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.

TIPS-URI

1

Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

29.09.2011, 22:33

La multi ani!!!! sa fii fericita

mihaela25_lc 1

26.11.2011, 11:36

cu siguranta ai facut si un sirop..

alieli 1

29.11.2011, 21:28

Super tortul...am facut si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort de post