Tort de post

de eclerash in Torturi, 29 Noi 2010 | 19570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cani faina
  • 3 cani zahar
  • 3 cani apa
  • 10 linguri ulei
  • 6 linguri gem(caise)
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 5 linguri cacao
  • frisca(de post)
  • 250 g ciocolata de menaj
  • 2 banane
  • 2 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Se fac 2 blaturi.

Blatul 1 va contine aceleasi ingrediente ca si cel de-al 2-lea cu exceptia faptului ca va avea 4 linguri de cacao spre deosebire de celalalt care va contine doar 1.

Asadar:

Pentru un blat se amesteca 3 cani de faina cu una jumatate de zahar,cu praful de copt,4 linguri de cacao,1 plic zahar vanilinat apoi adaugam si apa,uleiul si gemul.Omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si faina si dam la cuptor pentru aprox jum de ora.

Urmand acelasi principiu vom face si ce de-al doilea blat cu exceptia faptului ca punem doar 1 lingura de cacao.

Separat batem frisca la mixer si topim ciocolata la bain-marin.

In ciocolata adaugam o parte din frisca.

Blaturile le vom taia si pune intercalat foile pentru un plus de originalitate.

Ornam dupa preferinta avand grija sa introducem fructe si in interior.

TIPS-URI

1

Ciocolata topita si amestecata cu frisca trebuie manevrata foarte repede pentru ca se intareste rapid.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

diaconta 1

29.09.2011, 22:33

La multi ani!!!! sa fii fericita

mihaela25_lc 1

26.11.2011, 11:36

cu siguranta ai facut si un sirop..

alieli 1

29.11.2011, 21:28

Super tortul...am facut si eu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preparate traditionale

de abetina 1

la 11:31

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post