Tortul Scorpionului

de epurasha2bb in Torturi, 18 Noi 2010 | 4579 vizualizari

 

tortul facut de ziua sotului meu! initial am vrut sa fac in forma margareta de la decorix dupa reteta lui miha de la inimioara ei dar cum nu mi-a ajuns la timp forma am facut o alta reteta delicioasa de tort cu nuca dupa reteta lui Lory de aici http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/11/tort-cu-nuca.html
cu mici modificari desigur!

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg nuca macinata
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Crema 1
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr nuca  macinata
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 ciocolate albe
  • Crema 2
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • esenta vanilie
  • Glazura
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 150 ml frisca
  • Sirop
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor:
  • creion rosu  si verde Dr Otker,
  • frunzulite de menta proaspete
  • capsunici pastrate la congelator.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Scorpionului:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort rotunda si se coace la foc potrivit.


Crema 1:Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se pun intr-o craticioara la bain marie Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa,cele 2 ciocolate albe si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Se amesteca apoi cu frisca batuta si cu nuca macinata .


Crema 2:Se afce la fel ca si crema 1 numai ca fara nuca iar ciocoloatele sunt negre.


Siropul se face punand pe foc un ibricel cu apa , zahar si esenta de rom si amestecand pana se topeste zaharul.can e rece se foloseste la insiropat blatul.


Glazura se face topind intr-o craticioara ciocolata cu untul si frisca.Se toarna calduta.


Asamblarea tortului: se insiropeaza 3 felii de blat taiat dupa ce sa-a racit.Se umplu cu crema 1 si respectiv 2, apoi se toparna glazura deasupra.Se da la rece vreo 2-3 ore.Apoi se decoreaza cu capsuni frunze de menta fresh si se scrioe la multi ani!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Scorpionului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

epurasha2bb 1

17.03.2011, 08:57

multumesc fetelor!

Cris2711 1

08.10.2011, 12:16

Genial

epurasha2bb 1

24.01.2013, 19:32

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

4754 puncte

Constelatialeu

4145 puncte

Rocsi

3806 puncte

mihaelar63

3153 puncte

RODIMUR

3020 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Beijos de Mulata
  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert clatite cu banane si crema de ciocolata

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Gem de visine cu zmeura, fara zahar

de Rocsi 9

ieri la 18:47

Spumata de zmeura

ieri la 12:00

Supa de dovleac cu smantana

pe 13.07 la 20:53

Salata Floare, cu fasole verde, porumb si carne de vitel

pe 13.07 la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat