Tortul Scorpionului

de epurasha2bb in Torturi, 18 Noi 2010 | 3634 vizualizari

 

tortul facut de ziua sotului meu! initial am vrut sa fac in forma margareta de la decorix dupa reteta lui miha de la inimioara ei dar cum nu mi-a ajuns la timp forma am facut o alta reteta delicioasa de tort cu nuca dupa reteta lui Lory de aici http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/11/tort-cu-nuca.html
cu mici modificari desigur!

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg nuca macinata
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Crema 1
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr nuca  macinata
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 ciocolate albe
  • Crema 2
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • esenta vanilie
  • Glazura
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 150 ml frisca
  • Sirop
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor:
  • creion rosu  si verde Dr Otker,
  • frunzulite de menta proaspete
  • capsunici pastrate la congelator.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Scorpionului:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort rotunda si se coace la foc potrivit.


Crema 1:Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se pun intr-o craticioara la bain marie Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa,cele 2 ciocolate albe si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Se amesteca apoi cu frisca batuta si cu nuca macinata .


Crema 2:Se afce la fel ca si crema 1 numai ca fara nuca iar ciocoloatele sunt negre.


Siropul se face punand pe foc un ibricel cu apa , zahar si esenta de rom si amestecand pana se topeste zaharul.can e rece se foloseste la insiropat blatul.


Glazura se face topind intr-o craticioara ciocolata cu untul si frisca.Se toarna calduta.


Asamblarea tortului: se insiropeaza 3 felii de blat taiat dupa ce sa-a racit.Se umplu cu crema 1 si respectiv 2, apoi se toparna glazura deasupra.Se da la rece vreo 2-3 ore.Apoi se decoreaza cu capsuni frunze de menta fresh si se scrioe la multi ani!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Scorpionului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

epurasha2bb 1

17.03.2011, 08:57

multumesc fetelor!

Cris2711 1

08.10.2011, 12:16

Genial

epurasha2bb 1

24.01.2013, 19:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Desert blat de tort cu nuca