Tortul Scorpionului

de epurasha2bb in Torturi, 18 Noi 2010 | 6306 vizualizari

 

tortul facut de ziua sotului meu! initial am vrut sa fac in forma margareta de la decorix dupa reteta lui miha de la inimioara ei dar cum nu mi-a ajuns la timp forma am facut o alta reteta delicioasa de tort cu nuca dupa reteta lui Lory de aici http://bucatareselevesele.blogspot.com/2010/11/tort-cu-nuca.html
cu mici modificari desigur!

 

INGREDIENTE

  • pt.blat
  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 4 lg apa
  • 6 lg faina
  • 2 lg cacao
  • 4 lg nuca macinata
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Crema 1
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr nuca  macinata
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • 2 ciocolate albe
  • Crema 2
  • 2 galbenusuri
  • 100gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra,
  • 200 ml frisca
  • 1/2 plic gelatina
  • esenta vanilie
  • Glazura
  • 1 ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 150 ml frisca
  • Sirop
  • 150 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
  • Decor:
  • creion rosu  si verde Dr Otker,
  • frunzulite de menta proaspete
  • capsunici pastrate la congelator.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Scorpionului:

Se separa albusurile de galbenusuri,se bat albusurile spuma cu zaharul si galbenusurile se freaca cu restul de zahar si esenta de rom.Se amesteca usor cele doua compozitii se adauga apa, nuca macinata si se incorporeaza usor.La sfarsit se adauga si faina amestecata cu cacao.Compozitia se toarna intr-o forma de tort rotunda si se coace la foc potrivit.

Crema 1:Galbenusurile si zaharul se amesteca bine si se pun intr-o craticioara la bain marie Se adauga gelatina hidratata in 50 ml apa,cele 2 ciocolate albe si amestecam pana ce se dizolva complet .Se da la rece .Se amesteca apoi cu frisca batuta si cu nuca macinata .

Crema 2:Se afce la fel ca si crema 1 numai ca fara nuca iar ciocoloatele sunt negre.

Siropul se face punand pe foc un ibricel cu apa , zahar si esenta de rom si amestecand pana se topeste zaharul.can e rece se foloseste la insiropat blatul.

Glazura se face topind intr-o craticioara ciocolata cu untul si frisca.Se toarna calduta.

Asamblarea tortului: se insiropeaza 3 felii de blat taiat dupa ce sa-a racit.Se umplu cu crema 1 si respectiv 2, apoi se toparna glazura deasupra.Se da la rece vreo 2-3 ore.Apoi se decoreaza cu capsuni frunze de menta fresh si se scrioe la multi ani!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Scorpionului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Spirala cu crema ganache de ciocolata