Tort de post cu cremă de banane

de Simo in Torturi, 15 Apr 2009 | 15715 vizualizari

 

Am facut tortul asta de o mie si una de ori si mereu am fost incantati! E un tort dulce-acrisor, tocmai bun langa o cafea!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 pahar zahar,
  • 1 pahar apa minerala,
  • 1 si jumatate pahar faina,
  • 1/2 pahar ulei,
  • 1 lingura gem - eu am pus de zmeura,
  • 1 lingura nuca macinata,
  • 1 lingura cacao,
  • 1 lingura pesmet,
  • 1 esenta de rom,
  • 1 pliculet praf de copt.
  • Pentru crema:
  • 2 banane,
  • 1 lamaie,
  • 1/2 pachet margarina 
  • 1/2 cana zahar pudra.
  • Pentru sirop:
  • 1 cana apa,
  • 2 linguri zahar,
  • 1 plic zahar vanilat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post cu cremă de banane:

Se amesteca bine toate ingredientele pentru blat, pana se formeaza un aluat, se impate in doua si se coc separat intr-o forma rotunda.


In acest timp se pregateste crema. Bananele se paseaza, se amesteca cu zaharul, coaja si zeama de lamaie si margarina pana se obtine o crema.


Pentru sirop: apa se pune la fiert, se adauga zaharul si cel vanilat, se lasa pana se topeste si se leaga usor. Cele 2 blaturi de tort se lasa la racit apoi se insiropeaza si se umplu cu trei sferturi crema.


Se imbraca cu restul de crema si se orneaza cu felii de banane. Eu am mai pus si frisca Hulala.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post cu cremă de banane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

mioritica 1

19.02.2010, 19:46

multumesc de raspuns oana

madi_marin 1

19.02.2010, 20:57

arata bine tortuletul si cred ca e foarte gustos.... trec si eu reteta la favorite ...

cocineraviajera 1

16.10.2011, 00:51

Trec si eu reteta in caiet. Tare imbietor e

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni