Tort de sarlota

de ionela2682 in Torturi, 8 Feb 2010 | 8665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10  oua
  • 20 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 3 pachete gelatina
  • 4 linguri faina
  • 500 mililitri frisca
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de sarlota:

Se pun 10 galbenusuri si se amesteca cu 10 linguri de zahar intr-o cratita. Dupa ce s-a ingrosat se pune cratita pe foc mic. Se amesteca 4 linguri de faina si o cana de lapte fiert in care s-au adaugat cele 3 plicuri de gelatina si se amesteca in compozitia de pe foc.

Apoi se pune restul de lapte si se continua fierberea pana se ingroasa. Se da deoparte sa se raceasca, intre timp se bat cele 10 albusuri cu 10 linguri de zahar.

In compozitia lasata la racit se amesteca putin cate putin bezeaua de jos in sus. Se lasa la aprecierea voastra ce aroma vreti sa-i dati eu una am impartit compozitia in 2: una cu cacao una cu vanilie.

Se tapeteaza o forma de tort sau o oala cu folie alimentara si se rastoarna compozitiile una peste alta. Se rastoarna pe un platou se unge si se orneaza cu frisca [am facut acest tort cu ocazia zilei de nastere a sotului meu si a nepotelei mele care sunt nascuti in aceeasi zi]

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de sarlota" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

butoiaurora76 1

23.05.2012, 10:07

Am facut si eu acest tort de doua ori si a iesit super bun. Singura deosebire a fost ca eu am impartit compozitia in doua si in jumatate de compozitie am pus cacao iar in cealalta jumatate esenta de vanilie. Al doilea tort a fost la fel dar cu bucati de ananas in el.

butoiaurora76 1

25.05.2012, 22:22

Aici pe blogul meu sunt pozele cu tortul de sarlota http://dulciuridecasa-aurora.blogspot.com/

CretuValentina 1

10.06.2019, 20:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu fara oua si fara cafea