Tort de Valentine's Day

de Rahela Velicu in Torturi, 13 Feb 2017 | 2082 vizualizari

 

Tort cu blat umed, crema de frisca si de mascarpone si ornat cu pasta de zahar. L-am facut special pentru Valentine's Day, dar l-am mancat inainte :))  
 

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 6 oua
  • 320 g faina
  • 180 ml apa fiarta
  • 120 ml ulei
  • 300 g zahar
  • 1 plic de praf de copt
  • 3 linguri de cacao.

Ingrediente crema 1 :

  • 200 ml frisca lichida Hulala
  • 1 plic de gelatina
  • visine din compot

Crema 2:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de ciocolata

Pasta de zahar:

  • 1 lingura de gelatina
  • 6 linguri de apa
  • 2 linguri de miere
  • 1 lingura de margarina Unirea
  • 1 kg zahar pudra
  • colorant
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de Valentine's Day:


Pentru blat: mixam albusurile spuma cu 150 g zahar. Mixam galbenusurile spuma cu restul de zahar. Adaugam uleiul treptat peste galbenusuri si mixam sa se incorporeze bine. Apa fiarta o adaugam peste cacao si o amestecam bine sa nu ramana cocoloase. Adaugam si cacao peste galbenusuri si apoi treptat faina cu praful de copt. Amestecam usor compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Eu am pus doar jumatate si am copt 2 blaturi.


Pentru crema 1, mixam spuma frisca, adaugam gelatina topita si apoi visine din compot. Pentru crema 2, mixam mascarponele, adaugam crema de ciocolata si mai mixam 2-3 minute sa se incorporeze bine. Pregatim si pasta de zahar: punem gelatina, 6 linguri de apa, 2 de miere si 1 de unt pe baie de aburi si amestecam pana cand se topesc bine. Lasam 2-3 minute sa se racoreasca si turnam compozitia intr-un castron in care avem zahar si incepem sa amestecam cu lingura, adaugam zahar tot timpul, pana cand se intareste si nu se mai poate amesteca cu lingura.


Punem zahar pe blatul de lucru, punem compozitia si incepem sa framantam, adaugand zahar continuu. Intra aprox. 1 kg de zahar pudra. Va rezulta o compozitie cam ca plastilina.


Eu am rupt o parte din ea, am adaugat colorant si am facut-o rosie. O putem folosi imediat. O intindem pe blatul presarat cu zahar pudra. Asamblam tortul si il imbracam usor cu pasta de zahar, adaugam diverse ornamente. Pofta buna!


TIPS-URI

1

Folositi doar colorant de la Dr. Oetker, este cel mai bun pentru pasta de zahar

2

Daca doriti, puteti sa adaugati 1 lingura de zahar pudra in crema de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Valentine's Day" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Lau 1

14.02.2017, 08:24

Rahela Velicu 1

14.02.2017, 10:00

Multumesc!

Rahela Velicu 1

14.02.2017, 10:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu afine si lamaie

de Rocsi 9

ieri la 21:06

Shaorma cu de toate

de Lau 9

ieri la 19:40

Kefta tunisienne

de Criss 6

ieri la 11:06

Garnitura de legume la punga, cu sos de usturoi

de RODIMUR 7

pe 29.09 la 18:52

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata alba