Tort de vanilie cu jeleu de visine

de Ionutza in Torturi, 16 Dec 2011 | 2023 vizualizari

 

Un tort delicios potrivit pt orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 1 linguri ulei
  • praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri pt crema cu gust de vanilie (eu am luat de la carrefour)
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust
  • Sirop:
  • 10 linguri apa
  • 9 linguri zahar
  • cateva picaturi de esenta de rom
  • Decor:
  • un plic de praf de frisca
  • lapte
  • Sirop de visine
  • un plic de tort gelee (eu am luat rosu)
  • 2 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de vanilie cu jeleu de visine:

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si uleiul, iar albusurile cu praful de sare si apa se bat pana devin o spuma tare. Cele 2 compozitii se amesteca si se adauga faina cu praful de copt in ploaie. Se tapeateaza o forma mare de tort cu hartie de copt, ulei si faina si se adauga compozitia obtinuta. Se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste. Se efectueaza testul scobitorii. Blatul astfel obtinut se lasa sa se raceasca si se taie in 3 parti egale.


Crema se prepara dupa instructiunile de pe plic si se da la frigider.


Pt sirop se fierbe apa cu zaharul pana se dizolva, se ia de pe foc si se adauga esenta de rom.


Se prepara frisca si jeleul dupa instructiunile de pe plicuri. ATENTIE: jeleul trebuie preparat si pus in ultimul moment deoarece se incheaga foarte repede).


Se umplu foile insiropate cu crema, se imbraca in frisca, iar deasupra se toarna jeleul cald.


Pofta buna! :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu jeleu de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Cris2711 1

17.12.2011, 14:34

MIUTA 1

21.12.2011, 22:46

Foarte bun

oana_pisicutza16 1

11.04.2012, 21:16

yamii visine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Tort "Lapte de pasare" (rapid si gustos)