Tort de ziua mea

de gaby_gabytza in Torturi, 31 Aug 2011 | 2104 vizualizari

 

primul meu tort asa k va rog aveti mila de mine

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 linguri apa
  • Pentru frisca
  • 600 ml smantana
  • 1 esenta rom
  • 250 g zahar
  • 1 plic tort gel
  • Optional crema inghetata de pepene
  • 500 g iaurt
  • 1 felie de pepene rosu
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ziua mea:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute spuma. Ungem o tava si o tapetam cu faina si rasturnam compozitia acolo si dam la cuptorul preincalzit la foc mic si il scoatem dupa metoda veche de verificare cu betisorul, dar nu umblam la cuptor deloc timp de 15 minute.


Dupa ce s-a copt blatul il scoatem si il lasam la racit.


Frisca o facem batand bine smantana cu zaharul, esenta de rom si la sfarsit plicul de tort si dam la frigider 15 minute.


Separat luam iaurtul si il amestecam cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si pepenele taiat marunt si amestecam. Dam la congelator o ora ca sa nu faca ace de gheata. Luam blatul si il taiem in cate felii vrem noi si punem un rand de frisca, dar lasam si pentru ornat putin, un rand de inghetata de pepene. Dupa ce am terminat ornam cu frisca si punem si o lingurita de cacao ca sa-i schimbam culoarea si putina nuca de cocos deasupra.


Dam la frigider 30 minute

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ziua mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

adry88 1

02.09.2011, 15:44

foarte bun tortul si un sincer LA MULTI ANI!

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:31

la multi ani ,niciodata nu-i prea tarziu,bun tort

alba_zori 1

21.11.2012, 15:56

Foarte bun tortul tau,sper sa mai faci si altele si sa le postezi sa le vedem si noi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Desert tortulet rapid