Tort de ziua mea

de gaby_gabytza in Torturi, 31 Aug 2011 | 3144 vizualizari

 

primul meu tort asa k va rog aveti mila de mine

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 11 linguri apa
  • Pentru frisca
  • 600 ml smantana
  • 1 esenta rom
  • 250 g zahar
  • 1 plic tort gel
  • Optional crema inghetata de pepene
  • 500 g iaurt
  • 1 felie de pepene rosu
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ziua mea:

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, galbenusurile le batem cu zaharul, iar intre timp adaugam lingurile de apa, una cate una pana obtinem o pasta. Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste pasta de galbenusuri si amestecam, dupa adaugam si albusurile batute spuma. Ungem o tava si o tapetam cu faina si rasturnam compozitia acolo si dam la cuptorul preincalzit la foc mic si il scoatem dupa metoda veche de verificare cu betisorul, dar nu umblam la cuptor deloc timp de 15 minute.

Dupa ce s-a copt blatul il scoatem si il lasam la racit.

Frisca o facem batand bine smantana cu zaharul, esenta de rom si la sfarsit plicul de tort si dam la frigider 15 minute.

Separat luam iaurtul si il amestecam cu zaharul, plicurile de zahar vanilat si pepenele taiat marunt si amestecam. Dam la congelator o ora ca sa nu faca ace de gheata. Luam blatul si il taiem in cate felii vrem noi si punem un rand de frisca, dar lasam si pentru ornat putin, un rand de inghetata de pepene. Dupa ce am terminat ornam cu frisca si punem si o lingurita de cacao ca sa-i schimbam culoarea si putina nuca de cocos deasupra.

Dam la frigider 30 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ziua mea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adry88 1

02.09.2011, 15:44

foarte bun tortul si un sincer LA MULTI ANI!

Ligia Bxl 1

08.09.2011, 19:31

la multi ani ,niciodata nu-i prea tarziu,bun tort

alba_zori 1

21.11.2012, 15:56

Foarte bun tortul tau,sper sa mai faci si altele si sa le postezi sa le vedem si noi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina