Tort ''Deliciu''

de Adele in Torturi, 27 Mar 2014 | 3842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua.
  • 150 gr zahar
  • 4 ling. faina
  • 4 linguri cacaoa
  • 8 linguri de nuca macinate (puteti folosi si alune)
  • 4 linguri de dulceata de cirese.
  • 1 praf de copt.
  • 1 esenta rom.
  • 3 linguri ulei.
  • Crema:
  • mascarpone 250 gr.
  • 100 gr zahar
  • frisca batuta 4 linguri
  • ciocolata 200 gr.
  • 6 linguri dulceata de cirese.
  • Sirop:
  • apa
  • esenta de rom.
  • zahar 4 linguri.
  • Decor:
  • piscoturi.
  • ciocolata amara.
  • frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Deliciu'':

Blat: batem ouale cu zahar si ulei,adaugam faina,cacaoa si praful de copt,apoi nuca macinata ,dulceata si esenta de rom.Amestecam usor de jos in sus cu o lingura pana se omogenizeaza bine.Punem compozitia in tava cu hartie de copt si dam la cuptor preincalzit la 180° pentru 25-30 min.

Crema: Amestecam mascarponele cu zahar pana devine cremos adaugam frisca si ciocolata topita (pe baie de aburi cu 2 linguri de lapte,se lasa la racit cateva minute) .

Blatul racit il taiem in doua,insiropam partea de jos si punem punem un strat de dulceata de cirese,apoi adaugam crema si blatul superior.Insiropam bine si dam la rece pentru 30 de min.

Invelim tortul in cioclata (200 gr cicolata amara o punem pe foc cu 4 linguri frisca lichida,la foc mic ,cand devine cremoasa adaugam un cub mic de unt si amestecam bine)

Ornam cu piscoturi si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Deliciu''" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă speciala