Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)

de VanessaAli in Torturi, 27 Iul 2015 | 13491 vizualizari

 

Am facut acest tort pentru un prieten si trebuie sa recunosc, este cel mai bun tort facut de mine pana acum. Aspectos si gustos, nu foarte greu de facut, iubitorii de ciocolata il vor adora!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri de apa
  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • un praf de copt+otet
  • 8 linguri faina
  • 2-3 linguri cacao
  • Sirop: 1 L apa,7 linguri de zahar,esenta de rom ( eu am folosit doar cam 900 ml)

Crema ciocolata alba:

  • 350 g ciocolata alba
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 intaritor frisca

Crema ciocolata neagra:

  • 300 ml ciocolata menaj neagra
  • 500 ml frisca lichida
  • un intaritor frisca

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra menaj
  • 4 linguri de lapte

Pentru ornat:80g ciocolata alba, afine din afinata/proaspete

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra):

Cu o seara inainte pregatim compozitia pentru creme.Procedam la fel pentru amandoua: topim ciocolata complet la bain-marie si turnam peste frisca lichida. Amestecam pana cand se incorporeaza perfect, o turnam in bolul in care o vom bate si o lasam la racit. Cand s-a racit o punem la frigider pana a doua zi.

A doua zi:

Din compozitia pentru blat facem 3 blaturi (eu am facut doua: la al doilea am dublat cantitatile si dupa ce s-a racit l-am taiat in doua; daca va pricepeti la taiat puteti tripla cantitatile si faceti doar un blat pe care il taiati in 3). Separam ouale si batem albusurile cu umpic de sare, apa si zahar in felul urmator: adaugam doua linguri de zahar, urmate de o lingura de apa si tot asa pana la 8 linguri de zahar. Galbenusurile le amestecam cu 2 linguri de ulei si le adaugam treptat peste albusurile batute bine, amestecand cu o lingura (intr-o singura directie). 

Folosind o sita adaugam 4 linguri de faina, praful de copt stins cu otet,apoi cacaua si dinou faina (cele 4 linguri ramase) pana se omogenizeaza bine si nu sunt cocoloase.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 25-30 de minute : primele 10 minute la foc mediu, apoi la foc mic.

La sirop:

Punem zaharul intr-o craticioara la foc mic pana cand se caramelizeaza.Nu folositi lingura pentru a amesteca, ci doar miscati cratita. Turmati un sfert de apa peste si lasati sa fiarba pana se topeste zaharul. Turnati si restul de apa si mai lasati sa dea in clocot.

Opriti focul si lasati la racit.Dupa ce s-a racit puneti esenta de rom.

Pentru creme:

Scoateti compozitiile de la frigider si bateti-le cu un intaritor de frisca.

Asamblare


Asezam un blat pe un suport si il insiropam bine.Cu o lingura punem peste de el 3/4 din crema de ciocolata neagra.Acoperim cu urmatorul blat , il insiropam si pe acesta si turnam 3/4 din crema de ciocolata alba.Nivelam si presaram deasupra afinele.

Acoperim cu ultimul blat si il insiropam.

Ornare

Cu restul de 1/4 din crema de ciocolata neagra acoperim tortul pe laturi.

Facem glazura: topim ciocolata la bain-marie si adaugam peste laptele.Amestecam sa se omogenizeze si lasam putin la racit. Turnam peste tort si lasam sa curga catva si pe margini.

Luam 80g ciocolata alba si o maruntim bine cu un cutit.Luam cu mana si aruncam pe marginile tortului.

Dupa ce s-a racit glazura, cu ajutorul unui pos, ornam cu restul de 1/4 din crema de ciocolata alba.

 Il lasati putin la frigider si e gata de mancat!

Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Optional puteti scrie pe el cu unt

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Primavara -Minodora