Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane

de Sidy in Torturi, 20 Noi 2010 | 3042 vizualizari

 

INGREDIENTE

Crema :

  • 8 oua,
  • 1 l lapte ,
  • 150 g zahar si un plic zahar vanilat Burbon.

Blatul :

  • 5 oua,
  • 1 cana faina si 1 cana zahar

A doua crema:

  • un pachet de piure de castane,
  • 1 cutie crema Tiramisu de la Dr Oetker
  • Frisca Milli 30% grasime,

un blat de tort din comert

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane:


Intr-o cratita se pun 150 g zahar la caramelizat si se amesteca , cu o lingura de lemn, apoi se plimba zaharul topit pe peretii cratitei. Se da deoparte sa se raceasca.

Cele 8 oua intregi se mixeaza bine( nu se mai pune zahar ca e prea dulce) cu un pliculet de zahar vanilat Burbon , apoi se adauga incet laptele si se mixeaza in continuare sa faca spuma multa.

Intr-un castron, cele 5 oua intregi se mixeaza bine bine cu zaharul, pina se dubleaza compozitia, apoi se adauga faina si se amesteca usor .

In cratita cu zaharul caramelizat, se adauga crema din cele 8 oua apoi, peste ea , blatul , care se v-a ridica deasupra.

Se da la cuptor, aproximativ o ora , la foc mic, se verifica blatul cu scobitoarea.

Dupa ce am scos tortul din cuptor se rastoarna cu gura in jos pe un platou si NU SE RIDICA cratita pina A DOUA ZI !!!

Se tine la rece.

Pireul de castane se amesteca cu crema Tiramisu , preparata cum scrie pe cutie.Blatul din comert se taie in trei, daca nu este taiat .Peste prima foaie insiropata se pune 1/2 din crema cu castane, apoi a doua foaie, se aseaza cu grija tortul din crema de zahar ars,apoi cealalta crema ramasa si deasupra ultima foaie de blat.

V-a iesi un tort inalt frumos...

Tortul se orneaza cu frisca , dupa preferinte...

Este putin de lucru...dar nu veti regreta ! Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din crema de zahar ars cu crema de pireu de castane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

onuta 1

20.11.2010, 23:49

super sidy.5furcu

MIUTA 1

21.11.2010, 15:25

Sidy draga mea mor de pofta.....superfelicitarivin sa pap si eu

MotanLaOale 1

22.11.2010, 09:12

interesant cu castane

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars