Tort din pandispan cu mere si crema caramel

de mirela0911 in Torturi, 5 Noi 2014 | 2736 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat 1:
  • 3 oua mari
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt zeama de lamaie
  • 5-6 mere
  • 100 g unt
  • 100 g zahar
  • Pt.blat 2:
  • 3 oua mari
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt.zeama de lamaie
  • apa, zahar+zeama de lamaie pt. insiropat
  • Pt.crema:
  • 1 plic crema pt prajituri
  • 250 ml lapte
  • 2 lg zahar pudra
  • frisca pt. ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort din pandispan cu mere si crema caramel:

Blat 1: Se unge o tava rotunda (diametrul de 26 cm a avut a mea) la baza si pe margini cu tot untul solid si se presara cu zahar (100g) numai la baza.Se curata merele, se taie felii si se aseaza fructele uniform, fara a se amesteca cu zaharul. Tava se introduce in cuptor, la foc mijlociu si se tine 20-30 minute, ca sa se inmoaie merele si sa se usuce deasupra. Se scoate tava si se lasa 3 minute pentru a iesii aburii.


In timp ce tava e la cuptor, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga tot zaharul si zeama de lamaie si se bat pana se intaresc din nou. Se adauga toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, apoi se pune toata faina si se amesteca usor numai prin rasturnare, de 9-10 ori.


Compozitia se toarna deasupra merelor si se niveleaza usor. Se coace in continuare cca 30 minute, la foc mijlociu. Nu se deschide cuptorul timp de 20 de minute. Dupa ce s-a copt se pune o farfurie peste tava si se rastoarna impreuna, printr-o miscare rapida, ca siropul sa nu curga din mere, ci sa se scurga in pandispan.


Blat 2: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si zeama de lamaiesi se bat din nou pana se intaresc. Se pun galbenusurile, se bat de 4-5 ori cu telul, apoi se pune toata faina si se amesteca usor de jos in sus de 9-10 ori. Se tapeteaza tava cu unt si se toarna compozitia. Se da la cuptor pt. 30 de minute. Se scoate din tava si se lasa la racit.


Crema: Continutul plicului si cele 2 lg de zahar pudra se rastoarna in 250 ml lapte si se mixeaza bine pana obtinem o crema pufoasa. Se prepara un sirop din apa, zahar dupa gust si zeama de lamaie.


Pe un platou se aseaza pandispanul simplu, se insiropeaza si se intinde crema de caramel din care pastram si pentru ornat. Se pune deasupra pandispanul cu mere si se orneaza cu frisca si crema caramel pastrata. Se da la rece apoi se serveste.


 

TIPS-URI

1

Se pot folosi orice fel de fructe: visine, cirese, caise, piersici, fragute, capsuni, gutui, prune, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort din pandispan cu mere si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

simona72 1

09.11.2014, 09:05

Ce-mi place ideea cu pandispanul cu mere!! Supeeer!

mihaelar63 1

11.11.2014, 13:27

Ce tort . Interesanta idee

mirela0911 1

11.11.2014, 15:25

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu pui rotisat si ciuperci

de xana 5

la 12:36

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

RETETA RECOMANDATA
Tort "Minge de fotbal"