Tort diplomat cu ciocolata

de irena in Torturi, 19 Feb 2012 | 12556 vizualizari

 

Varianta cu ciocolata ptr tortul diplomat.

 

INGREDIENTE

  • Blatul din pandispan sau piscoturi de sampanie.
  • Crema:
  • 4 oua,
  • 7 linguri zahar,
  • 15 gr gelatina,
  • 500 ml frisca.
  • Sirop ciocolata:
  • 150 gr zahar,
  • 12 linguri apa,
  • 50 gr cacao,
  • 1 plic praf ciocolata calda.
  • Stafide,rom,bucati ciocolata,visine din dulceata sau visinata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort diplomat cu ciocolata:

Ouale se amesteca cu zaharul pe baie de abur pana capata consistenta unei smantani groasa si las deoparte.


Separat hidratam gelatina in 10 linguri apa si asezam castronelul intr un alt vas cu apa fierbinte.


Bat frisca sa fie tare.


Amestec crema de oua cu gelatina si bat cu telelul apoi adaug compozitia peste frisca si amestec usor cu o lingura de lemn.


Prepar siropul de ciocolata timp de 10 min pe foc,din zahar,cacao,apa,rom sau vanilie,apoi adaug cicolata calda si il las sa se raceasca.Il adaug usor in compozitia de frisca.


In forma tort cu inel,cu diam 28 c, se aseaza un strat de blat,se toarna usor compozita,se adauga stafide,bucatele de ciocolata ,etc si se inchide cu un alt strat de blat.Se da la rece ptr 5 - 6 ore si se orneaza.


Buna reusita !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ubulika 1

19.02.2012, 19:44

iri_iri 1

19.02.2012, 20:01

felicitari

mena29 1

22.02.2012, 21:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat